NASLOVNADRUŠTVO
Uručene su Godišnje nagrade Grada Lipika! Pogledajte tko su dobitnici...

FOTO: Matija Kulhavi

Uručene su Godišnje nagrade Grada Lipika! Pogledajte tko su dobitnici...

3.10.2020. 09:43 | Matija Kulhavi IZVOR: compas.com.hr PREGLEDA: 728

Godišnju nagradu Grada Lipika za izniman doprinos u obrazovanju djece s područja Grada Lipika dobila je Dubravka Kovačić. Gospođa Kovačić rođena je 1954. godine u Lipiku, gdje je završila osnovnu školu. Po završetku Gimnazije u Pakracu upisala je Pedagošku akademiju u Zagrebu, smjer razredne nastave. Diplomirala je 1976. godine. Prvo radno mjesto dobila je 1975. godine u područnoj školi u Prekopakri kao zamjena za odsutnu učiteljicu iako još nije diplomirala, ali je položila sve propisane ispite. Radno iskustvo nastavila je stjecati radom s učenicima u Područnoj osnovnoj školi u Gaju, zatim u Tornju, Gornjoj Obriježi i Badljevini, a 1994. godine zapošljava se u Osnovnoj školi Lipik gdje nastavlja s radom sve do umirovljenja krajem 2018. godine. Zahvaljujući njezinom zalaganju učenici su u daljnjem školovanju i radu postigli  zavidne rezultate u različitim  strukama i zanimanjima. Mnogi od njih su poznati i priznati stručnjaci za što je zaslužna i njihova učiteljica Dubravka. Nakon gotovo  42 godine provedene u obrazovanju ističe da bi i opet svoj rad i život posvetila obrazovanju djece jer je vrijeme provedeno s njima donijelo puno veselih i nezaboravnih događaja.Trgovačko društvoPE-ZE d.o.o. iz Filipovca osnovano je 1994. godine kao obiteljska tvrtka i od tada samostalno posluje. Osnovna djelatnost tvrtke PE-ZE d.o.o. je trgovina na malo dijelovima i priborom za motorna vozila. Tvrtka je započela s poslovanjem s jednim zaposlenim i poslovnim prostorom od 36 m2. Unatoč širokoj ponudi proizvoda u okruženju, a koji su njihova osnovna djelatnost, godinu za godinom uspješno posluju i proširuju prodajni asortiman. Za istaknuti je da su tijekom pandemije  virusa COVID-19 kontinuirano poslovali i bili na usluzi svim svojim kupcima. Zadovoljni kupci njihova su najveća vrijednost, a zbog svega navedenog tvrtka je zaslužila Godišnju nagradu Grada Lipika za dugogodišnji uspješan rad.

Godišnja nagrada Grada Lipika za doprinos u razvoju gospodarstva uručena je Josipu Vrbici. Gospodin Vrbica rođen je 1957.godine. Inženjer je građevinarstva s preko 40 godina radnog iskustva. Od 1995. godine živi i radi u Pakracu, u tijelima državne uprave i Požeško-slavonske županije. Trenutno je zaposlen u Požeško-slavonskoj županiji, Upravnom odjelu za gospodarstvo i graditeljstvo, Ispostava Pakrac kao stručni suradnik za graditeljstvo.

Kroz svoj dugogodišnji rad s fizičkim i pravnim osobama, kao i u suradnji s Gradom Lipikom i njegovim tvrtkama, čiji je cilj poticanje i razvoj investicija, malog i srednjeg poduzetništva i gospodarstva, gospodin Josip Vrbica svoj je posao obavljao odgovorno, efikasno i maksimalno susretljivo. Uvijek je na raspolaganju i usluzi građanima, poduzetnicima i investitorima u na području Grada Lipika te je jedna od najzaslužnijih osoba za brzo, efikasno i nesmetano odvijanje gospodarskih aktivnosti i investicija na našem području. Grad Lipik je među jedinicama lokalne samouprave gdje se najbrže može ishoditi sva dokumentacija i započeti građevinske aktivnosti što je između ostalih i zasluga gospodina Josipa Vrbice. Treba spomenuti da se rezultat odlične suradnje gospodina Vrbice i drugih lokalnih dionika očituje i u energetskoj obnovi višestambenih zgrada, gdje je efikasno riješena komplicirana dokumentacija te je Lipik postao prvi grad u Republici Hrvatskoj koji je energetski obnovio sve svoje višestambene zgrade.

Godišnja nagrada Grada Lipika za doprinos u razvoju gospodarstva uručena je Josipu Vrbici. Gospodin Vrbica rođen je 1957.godine. Inženjer je građevinarstva s preko 40 godina radnog iskustva. Od 1995. godine živi i radi u Pakracu, u tijelima državne uprave i Požeško-slavonske županije. Trenutno je zaposlen u Požeško-slavonskoj županiji, Upravnom odjelu za gospodarstvo i graditeljstvo, Ispostava Pakrac kao stručni suradnik za graditeljstvo.

Kroz svoj dugogodišnji rad s fizičkim i pravnim osobama, kao i u suradnji s Gradom Lipikom i njegovim tvrtkama, čiji je cilj poticanje i razvoj investicija, malog i srednjeg poduzetništva i gospodarstva, gospodin Josip Vrbica svoj je posao obavljao odgovorno, efikasno i maksimalno susretljivo. Uvijek je na raspolaganju i usluzi građanima, poduzetnicima i investitorima u na području Grada Lipika te je jedna od najzaslužnijih osoba za brzo, efikasno i nesmetano odvijanje gospodarskih aktivnosti i investicija na našem području. Grad Lipik je među jedinicama lokalne samouprave gdje se najbrže može ishoditi sva dokumentacija i započeti građevinske aktivnosti što je između ostalih i zasluga gospodina Josipa Vrbice. Treba spomenuti da se rezultat odlične suradnje gospodina Vrbice i drugih lokalnih dionika očituje i u energetskoj obnovi višestambenih zgrada, gdje je efikasno riješena komplicirana dokumentacija te je Lipik postao prvi grad u Republici Hrvatskoj koji je energetski obnovio sve svoje višestambene zgrade.Gospođa Sonja Tomašević rođena je 1955. godine u Brezinama, gdje je završila prva četiri razreda  osnovne škole. Od V. do VIII. razreda pohađala je Osnovnu školu u Lipiku. Po završetku Gimnazije u Pakracu upisala je Filozofski fakultet u Zagrebu. Diplomirala je 1981. godine.

Još kao apsolventica 1979. godine zaposlila se u Srednjoškolskom centru Pakrac. Nakon diplomiranja radila je u Osnovnoj školi Grigora Viteza u Poljani.  1985. godine prelaskom u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pakrac dodatno se obrazuje za zvanje knjižničara. Poslije Domovinskog rata 1992. godine ponovno se zapošljava u Osnovnoj školi Grigora Viteza u Poljani  gdje predaje hrvatski jezik i povremeno povijest sve do umirovljenja krajem 2018. godine. Zahvaljujući njezinom zalaganju puno djece sudjelovalo je na natjecanjima i postizalo značajne rezultate. 

Profesorica Tomašević ističe da su  njezin uspjeh njezini učenici koji su danas dobri majstori, učitelji i drugi dobri radnici u svim zanimanjima. I nakon 39 godina provedenih u obrazovanju ponovno bi se odlučila svoj život i rad posvetiti obrazovanju djece. Zbog svega toga Sonji Tomašević uručena je Godišnja nagrada Grada Lipika za dugogodišnji predani rad u prosvjeti na odgoju i obrazovanju.Današnje poduzeće "TRIM-PROJEKT" d.o.o. osnovano je 1993. godine pod imenom "3M" d.o.o. Tadašnji naziv dolazio je od početnih slova članova obitelji osnivača. Zahvaljujući skromnom vlastitom kapitalu i sredstvima za samozapošljavanje ratnih vojnih invalida, velikom upornošću ponekad i tvrdoglavošću ispostavilo se da pokretanje pogrebnog poduzeća i nije tako loša poslovna ideja. Za relativno kratko vrijeme zapošljava se nekoliko radnika, a djelatnost se proširuje na održavanje groblja, gradskih zelenih površina i izradi spomenika.

Godine  2004. poduzeće mijenja naziv u "TRIM-PROJEKT" d.o.o. i proširuje svoju djelatnost na izradu građevinske stolarije. U cilju poboljšanja radnih uvjeta i tehnologije proizvodnje kreće se u kupnju poslovnog prostora bivše "Moderne" Pakrac gdje se i danas odvija proizvodnja građevinske stolarije i kao novost u ponudi auto-servis.

Iako se s vremenom odustalo od pružanja pogrebnih usluga, izrada spomenika se i danas odvija u proizvodnom pogonu  u Lipiku,  na čijim poslovima radi 4 radnika.

Danas poduzeće zapošljava 29  radnika, a  u  jeku energetske obnove obiteljskih kuća radilo je i do 50 ljudi.

U budućim vremenima poduzeće "TRIM-PROJEKT" d.o.o. vidi sebe kao lokalnog lidera u proizvodnji građevinske stolarije i pružanju usluga u građevinarstvu i održavanju motornih vozila, a za uspješan dugogodišnji rad tvrtka je zaslužila Godišnji nagradu Grada Lipika.Godišnja nagrada Grada Lipika za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja u domeni sporta i tjelesne kulture uručena je Marijanu Gurdonu. Gospodin Gurdon je rođen je 1979. godine. Započeo je svoju nogometnu karijeru u NK „Dobrovac“ 2000. godine kao igrač te je svojom igrom  doprinio ulasku kluba u 1. ŽNL 2009. godine. Nakon povratka kluba u 2. ŽNL preuzeo je ulogu trenera i igrača seniorske ekipe. Svojim zalaganjem i radom doprinio je da se nogometni klub stabilizira i nastavi s takmičenjem. Nakon reorganizacije ŽNL, kao trener i igrač vodi ekipu na prvo mjesto 3. ŽNL i klub odlazi u viši rang. Nakon dužeg  vremena kao odlučan trener nogometne ekipe Dobrovca u 2. ŽNL s izvrsnim rezultatima, na polusezoni poziciju trenera prepušta drugome, ali i dalje ostaje aktivan u klubu kao sportski direktor. Skupa s novim trenerom iste godine vodi nogometni klub u 1. ŽNL. Nakon par godina kao sportski direktor 2020. godine ponovo preuzima ulogu trenera i ujedinjuje igrače te nastavlja s takmičenjima u 1. ŽNL. Aktivan je član uprave kluba koji svojom aktivnošću doprinosi popularizaciji i razvoju nogometa u Dobrovcu te aktivnošću u radnim akcijama doprinosi održavanju i unapređenju infrastrukture kluba.

 Tagovi: Lipik, dan grada, nagrade

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Priopćenje GO SDP-a Požega povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

.

23-godišnja vozačica udarila vozilom o betonski zid

.

Od jučer 13 novozaraženih, ukupno PSŽ ima 283 aktivna slučaja zaraze

.

Struje neće biti....

.

Vrijeme danas oblačno i maglovito uz mjestimičnu rosulju

.

Sutra privremeno zatvaranje državne ceste DC 38

.

ʺBakreneʺ maske nisu antivirusne, osjećate li se prevarenima?

.

Komunalac objavio javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u Požegi

.

Vinko Kasana idealan je kandidat za župana

.

U posljednja 24 sata u RH su zabilježena 2323 nova slučaja zaraze virusom

.

POČELA SEZONA KOLINJA: Marijan iz Grabarja kaže da će kulen napravljen s ljubavlju preživjeti i ovu krizu

.

Građani zabrinuti za funkcionalnost i točnost novog prometnog znaka u Radićevoj ulici

.

Coca-Cola kolač za sve ljubitelje ovog gaziranog pića

.

22-godišnji Lipičanin osumnjičen za oskvrnuće spomenika trinaestorici ʺTigrovaʺ

.

Učenici Katoličke gimnazije u Požegi obilježili Europski tjedan cistične fibroze

.

Kliknimo na novo Online kazalište uživo, idući tjedan čak tri nove predstave

.

Brodski srednjoškolci se ujedinili, pomažu prijateljici Gabrijeli kojoj je potrebno 7000 eura

.

26-godišnjakinja s područja Pleternice krala kozmetičke proizvode u trgovačkom centru

.

PSŽ: od jučer ponovno velik broj novozaraženih, njih 36 dok su 34 osobe hospitalizirane

.

Požega se svrstala među top deset gradova koji bilježe porast upisa u dječji vrtić

.

Struje neće biti....

.

Vrijeme danas djelomično sunčano uz povremenu naoblaku

.

Tri mlade djevojke ovog Božića unijet će veselje u domove mnogih obitelji

.

Saša Srića: Ostat će nam lockdown, kao jedino rješenje

.

U koritu Save pronađeno beživotno tijelo

.

Rezultati unutarstranačkih izbora HDZ-a u GO Požega

.

KUGLAČKA PRVENSTVA: U neizvjesnim završnicama do tri boda

.

Hrvatska danas ima 1973 novopozitivnih osoba, preminulo 45 osoba

.

Slasni ručak: Recept za pohane palačinke punjene sirom i šunkom

.

Gradonačelnik Puljašić posjetio Fitness klub Play

.

24-godišnji recidivist zbog 1,97 promila ʺzaradioʺ prijedlog kazne zatvora od 60 dana i oduzimanje vozačke na 12 mjeseci

.

Požežanin (23) prevaren za nekoliko tisuća kuna jer je na ʺfejsuʺ uplatio novac za namještanje utakmica

.

Obavijest o izmjeni radnog vremena upravnih poslova u trenutnim okolnostima epidemije

.

Neslužbeni rezultati unutarstranačkih izbora u HDZ-u

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Vatreno jutarnje nebo iznad Požege