NASLOVNASPORT
U novu sezonu s novom Upravom kluba

FOTO: F.M.

U novu sezonu s novom Upravom kluba

19.7.2019. 09:32 | Franjo Memedović PREGLEDA: 2688

Na Izvanrednoj izbornoj skupštini Nogometni klub Hrvatski dragovoljac iz Brodskog Drenovca dobio je novu upravu te sa svježim organizacijskim snagama kreće u novu natjecateljsku sezonu 2019/20 u Prvoj ŽNL Požeško-slavonskoj, u kojoj su Drenovčani novaci i u kojoj ne namjeravaju ostati samo jedno ljeto.Članovi skupštine za predsjednik kluba izabrali su Petra Dražetića, poznatog drenovačkog poduzetnika , jednog od osnivača kluba i dugo godišnjeg igrača i kapetana Hrvatskog dragovoljca, koji jako dobro poznaje i osjeća kakvo je stanje u klubu i koji će sa svojim velikim poslovnim i igračkim iskustvom zasigurno moći punu poboljšati i unaprijediti organizaciju i funkcioniranje novog županijskog nogometnog prvoligaša iz Brodskog Drenovca , pred kojim su mnogi izazovi, ali ne i nerealni rezultatski ciljevi.


Novi dopredsjednik Hrvatskog dragovoljca je Zlatko Devčić, za kojeg se smatra da svojom energijom i htijenjem u pravom smislu može biti desna ruka predsjedniku Dražetiću. Za glavnog operativca kluba, tajnika, izabran je drenovački vijećnik u Gradskom vijeću Grada Pleternice, Josip Kalan , koji je i u proteklih dvadeset i pet godina u više navrata u Hrvatskom dragovoljcu obnašao razne odgovorne dužnosti . Onaj koji se ne zamjenjuje i ostaje i uz novu upravu, ali samo zato što to dobro radi , je rizničar Josip Memedović, koji je ovu dužnost obnašao i u sastavu bivše uprave.

Uz novo vodstvo Hrvatskog dragovoljca izabrani su članovi Izvršnog i Nadzornog odbora kluba u koje su ušli poznati članovi i simpatizeri kluba i to ne samo iz Drenovca. Između njih , što ni malo ne umanjuje vrijednosti i sposobnosti ostalih, treba izdvojiti ime Marka Vidakušića iz Pleternice, koji je punih trinaest godina bio prvi trener Hrvatskog dragovoljca i koji će sa svojim iskustvom i organizacijskim i operativni sposobnostima , sada u novoj ulozi, biti od velike koristi klubu. Novo vodstvo Hrvatskog dragovoljca zahvalilo se dosadašnjoj upravi kluba, na čelu sa sada već bivšim predsjednikom Ivom Matoševićem , za sve ono što su dobro za Hrvatski dragovoljac u protekle četiri godine učinili, prije svega na ostvarenom rezultatu i plasmanu u Prvu ŽNL Požeško-slavonsku .Prema riječima novoizabranog predsjednika Petra Dražetića , ambicije drenovskih nogometaša u novom, višem, stupnju natjecanja bit će bitka za sredinu prvenstvene ljestvice i stijecanjem novih iskustava i to većinom sa igračima iz Drenovca, koji moraju i trebaju činiti kostur ekipe Hrvatskog dragovoljca. Uz njih svakako su dobro došla i tri četiri kvalitetna igrača sa strane , o čemu će uprava kluba s trenerom prve momčadi razgovarati i odlučiti. Od ove sezone uvelike su poboljšani i uvjeti za rad na nogometnom Stadionu hrvatskih vitezova u Brodskom Drenovcu, jer je postavljena rasvjeta, tako da će igrači Hrvatskog dragovoljca moći odrađivati treninge , a i poneku utakmicu , u večernjim satima kada nemaju radnih i školskih obveza i kada su manje vrućine. Za novu rasvjetu Drenovčani zahvaljuju Gradu Pleternici i gradonačelnici Antoniji Jozić, koji su dato obećanje ispunili.

Do početka kup i prvenstvenih natjecanja nogometaši Hrvatskog dragovoljca uz redovite treninge odigrat će nekoliko turnirskih i prijateljskih utakmica, koje su već dogovorene, a u pripremi je i tradicionalni drenovački nogometni turnir ,,ORLJAVA KUP 2019." , koji će se ove godine odigrati po dvadeset i drugi put. O terminu i sudionicima ovog turnira iz kluba će obavijestiti naknadno, kada detalji i pojedinosti budu definirani i poznati


Tagovi: drenovac, nogomet, uprava