NASLOVNAKULTURA

5.8.2018. 11:04 | Ante Mandaric IZVOR: Gradski muzej PREGLEDA: 4484

Sinoć se u Gradskom muzeju održala posljednja u nizu pjesničkih večeri ispred Udruge zavičajnih pjesnika i slikara 'Matko Peić. Pjesme iz svojih prvijenaca predstavile su Sandra Halt-Ćuže „Puce na duši“ i Irena Kalan „Mirisne boje tišine“. Marija Iličić clanica Udruge je rekla: - Bilo je to večer za pamćenje. Vecer protkano nježnošću i ljubavlju, sve u svemu čarobno! 

Irena i Sandra usklađeno su isplele vez od stihova i nota kako u pjesmi tako i u priči a sve kao pijetet Domovini i onom sto su i same proživjele.“

Dubina njihove doživljajnosti ne staje tu. Njihovi opusi zaokruženi su temama ljubavi prema domu, djeci ali i prirodi te požeškom odnosno njihovom rodnom kraju. Pjesnikinja Sandra Halt-Ćuže rođena je u Osijeku a osnovnu školu završava u Dalju u ratnim godinama. Pjesnikinja i slikarica Irena Kalan rođena je u Karlovcu a djetinjstvo provodi i u Slunju iz kojeg nosi rana sjećanja.


 

Irena Kalan inicijatorica je retrospektivne izložbe o TihomiruČulini koja je još postavljena u knjižnici u Pleternici te autorica iste zajedno sa Milanom Bajtom i Franjom Novakom.

Sandra Halt-Ćuže aktivna je u ekologiji i drugim projektima vezanim uz njen nastavni poziv. Svoju kreativnu energiju tako proširuje i na to područje.
Tagovi: muzej požega, udruge