Trik za tako finu limunadu da bismo je pijuckali cijelo ljeto

FOTO: Shutterstock

24.7.2021. | 09:04 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1680

Za najbolju limunadu trebat će vam nešpricani limuni kako biste mogli iskoristiti koru punu okusa i arome.

Ništa ne osvježava kao ledena limunada, a poželite li je malo “začiniti”, u večernjim satima dodati joj možete i nešto votke, džina ili bijelog ruma te se poigrati sirupima od đumbira, višnje, jagode ili maline. Ubacite i pokoji listić metvice, bosiljka ili grančicu ružmarina - i dobit ćete piće kao iz kakvog bara.

No da biste "iscijedili" ono najbolje od limuna, potražite nešpricane plodove. Tako ćete moći iskoristiti i koru i dobiti senzacionalan napitak pun okusa i mirisa. Narežite limune na četvrtine i izmiksajte ih štapnim mikserom pa procijedite sok. Na 10 limuna možete iskoristiti šalicu šećera i 6 šalica vode. Sve promiješajte dok se šećer ne rastopi pa čuvajte u hladnjaku tri dana. Poslužite s ledom i kriškama limuna.


Želite li pak dobiti limunadu koja može dulje stajati u hladnjaku, napravite koncentrat. Trebat će vam 2 šalice šećera i 2 i pol šalice cijeđenog soka limuna. Zagrijte šećer i polovicu limunova soka pa miješajte dok se šećer ne rastopi, a sok proključa. Kad se sirup ohladi, pomiješate ga s ostatkom limunova soka i držite u hladnjaku. Na pola šalice koncentrata ulijte jednako toliko vode i ubacite koju kocku leda. Koncentrat može stajati do 3 tjedna u hladnjaku ili 5 mjeseci u zamrzivaču.


(Izvor: Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
TRIK
LIMUN
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI