NASLOVNAPOLITIKA


(FOTO: Google/ 034 portal)

Top 10 najmoćnijih političara u Požeško-slavonskoj županiji

2.11.2018. 13:03 | Ante Mandarić PREGLEDA: 10525

Top 10 najmoćnijih političara u Požeško-slavonskoj županiji

Iako se tek poneki s ove liste mogu pohvaliti s izrekom:“Obećano, učinjeno!“, 034 portal drži do svoje riječi te kako je protekli petak i najavio, objavljuje listu Top 10 najmoćnijih političara u Požeško-slavonskoj županiji.
Lista je rađena isključivo na procjenama i informacijama s kojima 034portal raspolaže.
Kombinirajući trenutnu političku funkciju, stranačku funkciju, stranačko kotiranje, stvarnu podršku baze te rad kroz koji se ističu, došli smo do slijedeće liste:

1. Željko Glavić
Dugogodišnji i aktualni ravnatelj OŽB Požega, predsjednik Gradskog Vijeća Grada Požege, predsjednik Županijskog HDZ-a. Funkciju je nasljedio nakon ostavke tadašnjeg predsjednika Franje Lucića kojima je prethodilo nekoliko turbulentnih događaja.  U kuloarskim pričama uvijek se nagađalo o Glavićevom simpatiziranju HDZ-u, što je nakon Lokalnih izbora 2017. samo potvrđeno.  Bit će zanimljivo pratiti u kojem će smjeru Glavić krenuti, kao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a nalazi se na prvom mjestu upravo iz razloga što HDZ drži vlast u svim općinama i gradovima Požeško-slavonske županije, a svim načelnicima i gradonačelnicima "stranački šef" je upravo  Željko Glavić. 

2. Darko Puljašić

Aktualni gradonačelnik Grada Požege, predsjednik lokalnog HDZ-a. U prošlom mandatu obnašao je funkciju zamjenika gradonačelnika za društvene djelatnosti. Bivši dugogodišnji ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.  Relativno mlad, sposoban i elokventan. Potencijal koji će se s vremenom još više „izbrusiti“. Na Parlamentarnim izborima 2016. nalazio se na listi za Hrvatski sabor u IV. Izbornoj jedinici što je bitno napomenuti iz razloga jer će vrlo vjerojatno na budućim Parlamentarnim izborima biti jedan od najizglednijih zastupnika u Hrvatskom saboru iz Požeško-slavonske županije.  


3. Franjo Lucić
Nekadašnji dugogodišnji šef Županijskog HDZ-a, gradonačelnik Grada Pleternice, danas „samo“ zastupnik u Hrvatskom saboru te vijećnik Županijske skupštine Požeško-slavonske županije.
Dužnosti u Saboru: - predsjednik Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove, predsjednik Nacionalnog vijeća za vode iz reda zastupnika, član Odbora za gospodarstvo, član Odbora za poljoprivredu. Bez obzira što je Franjo Lucić dao ostavku na političke funkcije, još uvijek je bitna karika u političkoj igri Požeško-slavonske županije.

4. Vlado Boban
Aktualni načelnik Općine Velika. Dužnost načelnika obnaša dugi niz godina, preuzimanjem vlasti, Općinsku blagajnu zatekao je u ne baš zavidnoj situaciji. Savjesnim i racionalnim vođenjem „namirio“ je dugove te je spreman za nove izazove i projekte. Odlično kotira u stranci, najizgledniji budući župan Požeško-slavonske županije koji bi zasigurno pokrenuo županiji u pozitivnom smjeru. Ključno je još spomenuti kako je uz sve navedeno Vlado Boban relativno mlad i sposoban.

5. Antonija Jozić
Aktualna gradonačelnica Grada Pleternice, obnaša dužnost gradonačelnice već drugi mandat. Vijećnica u Županijskoj skupštini, također se na Parlamentarnim izborima 2016. nalazila na listi za Hrvatski sabor u IV. Izbornoj jedinici. Za vrijeme Antonije Jozić Pleternica je pretvorena u jedno veliko gradilište s nizom raznih projekata.

6. Davor Huška
Tri godine čelnik pakračkih gradskih financija, dugogodišnji gradonačelnik Pakraca, 2004. nasljedio je Damira Špančića, od 2006. do 2010. uz gradonačelničku funkciju bio je zastupnik u Hrvatskom saboru, 2016.-e postaje pomoćnik ministrice Gabrijele Žalac u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Također jedan od ključnih osoba na „vezi“ Zagreb – Požeško-slavonska županija.

7.Vinko Kasana
Aktualni gradonačelnik Grada Lipika, ovo mu je drugi mandat. Stanovnici Lipika prepoznali su rad te su Vinka Kasanu nagradili novim mandatom na Lokalnim izborima 2017.  Prošle godine Grad Lipik, po glavi stanovnika „izvukao“ je najviše sredstava iz Europske Unije u Republici Hrvatskoj što zasigurno nije mala stvar. Ne može se ne primjetiti da je Lipik također zaživio pod vodstvom aktualnog gradonačelnika. Uz već dokazanu sposobnost zanimljivo je napomenuti da se radi o čovjeku koji aktivno govori više jezika što je u Požeško-slavonkoj županiji rijetkost.

8. Zdravko Ronko
Zvijezda u slobodnom padu, nekadašnji Alfa i Omega Požege, dugogodišnji gradonačelnik Grada Požege, također kratko vrijeme župan Požeško-slavonske županije. Bivši šef Županijskog odbora SDP-a, nakon napuštanja SDP-a, u Saboru se javno „ponudio“ te je na kraju završio u Klubu zastupnika bivšeg kolege Milana Bandića (Stranka 365 Milan Bandić). Danas je također „samo“ saborski zastupnik u Hrvatskom saboru, vijećnik Županijske skupštine Požeško-slavonske županije, član Gradskog vijeća Grada Požege.
Dužnosti u Saboru: - predsjednik Odbora za predstavke i pritužbe, član Odbora za obranu, član Odbora za ratne veterane, član Odbora za prostorno uređenje. Iako je skoro prešao 70-u, i dalje vrlo utjecajan i moćan političar, reklo bi se „stari lisac“, ali najviše za osobni probitak.

9. Alojz Tomašević
Aktualni župan Požeško-slavonske županije od 2013. godine, župan u drugom mandatu, trenutno nestranački nakon što ga je HDZ izbacio iz svojih redova. U posljlednje vrijeme medijski natipisi i optužbe mu ne idu u prilog, jedna od najpoznatijih je ona u kojoj je navodno istukao ženu nakon što je saznala za navodnu ljubavnicu. Bitno je napomenuti kako Alojz Tomašević i dalje ima sve poluge županije u svojim rukama te navodno daje svoj „amen“ na sva zapošljavanja u institucijama u kojoj je županija osnivač. Bez logistike kakvu mu je HDZ pružao vjerojatno nikada nebi ni postao župan. 

10. Anamarija Blažević
Aktualna gradonačelnica Grada Pakraca, preuzela je vodstvo nad gradom 2016. kao v.d. zamjenica gradonačelnika. Uživa povjerenje svojih sugrađana što je i pokazala na Lokalnim izborima 2017. pobjedivši na izborima. Intenzivno radi i zalaže se za boljitak svih žitelja Grada Pakraca, a posebno mladih. U tijeku je realiziranje nekoliko projekata na području Grada Pakraca.

Iako smo rekli da ćemo napraviti listu Top 10 najmoćnijih političara u Požeško-slavonsko županiji, jednostavno nemoguće je navesti sva imena na tako kratoj listi te smo je iz tog razloga odlučili produljiti na Top 20 najmoćnijih političara Požeško-slavonske županije. Svaku promjenu ćemo uredno pratiti, ažurirati te vas o tome obaviještavati.

11. Josip Budimir
12. Zdravko Mandić
13. Marijan Aladrović
14. Mitar Obradović
15. Vedran Neferović
16. Mile Pavičić
17. Ivica Kovačević
18. Dalibor Bardač
19. Ivan Svjetličić
20. Bruno Horvat

Sljedeći petak donosimo vam listu Top 10 najpoželjnijih neženja u Požeško-slavonskoj županiji.Tagovi: top 10 najmoćnijih političara u požeško slavonskoj županiji, politika, požeško slavonka županiji, najmoćniji političari u požeštini

48 SATI NA 034PORTALU

.

Svi željni adrenalina i dobre zabave, nemojte zaobići Adrenalinski park Duboka

.

Počela 1. ŽNL - Papuk svladao Mladost

.

Vruće i sparno s mogućim grmljavinskim nevremenom

.

Nestao župnik iz Slavonskog Broda

.

NADBISKUP UPOZORAVA: ‘Izbjeglice dolaze pokoriti Europu i Papa to zna, ali mora šutjeti!’

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

Brzi krediti * 2.000€ do 500.000€

Financijska potpora za pojedince 2% kamata

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Odzvonilo je masovnom pravdanju izostanaka iz škole

.

Darko Radić se dirljivim pismom oprostio od NK Požege: ʺOdlazim uzdignute glave!ʺ

.

Veliki koncert Nede Ukraden i proslava 5. rođendana Platinuma 23.8.2019.

.

Grad Kutjevo mora ponoviti natječaje za izgradnju Dječjeg vrtića i sportskih terena zbog visokih cijena ponuđača

.

U Pakračkoj Poljani prometna nesreća, jedna osoba ozlijeđena

.

16. Natjecanje orača požeško slavonske županije u Alilovcima

.

Kod Kutjeva slijetanje motocikla, dvije osobe ozlijeđene

.

U nedjelju na Kalvariji biciklistička utrka za Slavonsku ligu

.

Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima

.

Pronađeno četvero maloljetnika- Katarina, Andrijana, Jovo i Zlatko

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Jutro nad Požegom