Tko je za drugačiji pohani sir? Recept za hrskave i sočne loptice mozzarelle

FOTO: Getty Images

8.10.2020. | 11:12 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1573

Poslužene uz umak od rajčice, tartar ili mješavinu jogurta i kopra, vruće loptice idealna su grickalica...

Loptice mozzarelle odlično se snalaze u sendvičima, složencima, na platama, a odlične su i kao čips, direktno iz pakiranja. No osobito su praktične za pripremu hrskavog izvana, sočnog iznutra – njegova veličanstva pohanog sira. Poslužene uz omiljeni umak od rajčice, tartar ili mješavinu jogurta i kopra, teško da ih možete spržiti previše.

Sastojci za pohanu mozzarellu:



400 g loptica mozzarelle 
1 i 1/2 šalice brašna
4 jaja
2 šalice krušnih mrvica
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica soli
2 žličice suhih mediteranskih začina
ulje za prženje
umak od rajčice


Priprema:


1. Loptice mozzarelle obrišite kuhinjskim ručnikom.

2. Krušne mrvice pomiješajte s češnjakom i začinima. U drugu posudu stavite brašno pomiješano s malo soli i papra. U trećoj istucite jaja.

3.Loptice sira najprije stavite u posudu s brašnom pa zatim u jaja. Ponovite postupak dok loptice ne budu dobro obložene pa ih dobro uvaljajte u krušne mrvice sa začinima. Složite ih na dasku i stavite u zamrzivač na 20 do 50 minuta.

4. Loptice pržite u nekoliko tura u dobro zagrijanom ulju dok ne postanu hrskave.

5. Poslužite s umakom od rajčice.

Izvor:punkufer.dnevnik.hr




VIŠE NA TEMU:
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI