NASLOVNACRNA
Tijekom vikenda pred „Vincelovo“ 13 vozača pod utjecajem alkohola

FOTO: M.M.

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

Tijekom vikenda pred „Vincelovo“ 13 vozača pod utjecajem alkohola

21.1.2019. 11:57 | PU požeško slavonska PREGLEDA: 806

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 52 prekršaja. Od toga broja ističu se 13 vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, 20 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 15 nisu koristila sigurnosni pojas, i po jedan vozač koji su upravljali neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima, prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,69 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 78 km/h. Tijekom vikenda 3 počinitelja prekršaja i to alkoholiziranosti su osobe koje su višestruki počinitelji prekršaja.

Zbog nažalost gotovo svakodnevnih izvješća o događajima u kojima su sudjelovale osobe pod utjecajem alkohola, unatoč preventivno-represivnim aktivnostima koje se kontinuirano provode, još jednom apeliramo prema svima koji konzumiraju alkoholna pića:

„Ako pijete nemojte sjedati za upravljač svojih vozila. Uvijek postoji netko od prijatelja koji nije konzumirao alkohol pa vas može prevesti, a tu je i javni prijevoz i taksi službe čoji troškovi su u svakom slučaju zanemarivi u odnosu na posljedice koje mogu nastati sjednete li pod utjecajem alkohola za upravljač."
Tagovi: vincelovo, kutjevo, alkohol, policija, vozači