Tijekom vikenda čak 8 prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira

FOTO: Ilustracija

Tijekom vikenda čak 8 prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira

17.12.2018. 14:54 | Novinar 034 IZVOR: PU Požeško-slavonska PREGLEDA: 3396

39-godišnjak narušavao javni red i mir u Požegi

U petak, 14. prosinca 2018., oko 11 sati, u Ulici svetog Florijana u Požegi, 39-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,94 promila  narušavao javni red i mir na način da je vikao i galamio te potom porušio stolice na terasi ugostiteljskog objekta. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i narednog dana doveden dežurnom prekršajnom sudcu Prekršajnog suda u Požegi koji mu je produžio zadržavanje.

Sigurnost cestovnog prometa

Tijekom vikenda zabilježeno je ukupno osam prometnih nesreća od čega njih dvije s lakše ozlijeđenim osobama. Prva se dogodila u  petak 14. prosinca 2018., oko 13.50 sati nedaleko od mjesta Djedina Rijeka gdje je  52-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Kia“, požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine (nizbrdica, kolnik prekriven snijegom, sklizak) vozilom  sletio s kolnika u putni kanal gdje je došlo do prevrtanja vozila na krov prilikom čega je on lakše ozlijeđen.

Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom. Druga se dogodila u  subotu 15. prosinca 2018., oko 5.20 sati u Trenkovu u Mirogojskoj ulici, 48-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,37 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka zbog nepropisnog kretanja kolnikom vozilom je prešao u suprotni prometni trak i udario u osobni automobil marke „Seat“ požeških registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnjak. Oba vozača su lakše ozlijeđena, a 48-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom i upravljanja pod utjecajem alkohola.

Ostalih šest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Četiri su se dogodile na području Požege i po jedna u Pleternici i Donjim Emovcima. Neprilagođena brzina i nepoštivanje prednosti prolaska kao pogreške prethodile su događanju po dvije prometne nesreće i nepropisna vožnja unazad i nepoštivanje prometnih svjetala po jednoj nesreći.

S obzirom na niske temperaturne vrijednosti, skliske i mjestimice zaleđene kolnike, posebice na sjenovitim mjestima, zavojima, prijevojima i nadvožnjacima pozivamo sve sudionike u prometu na povećan oprez i potrebu prilagođavanja načina vožnje stanju kolnika. Ujedno napominjemo da i u ovim uvjetima obavljamo poslove nadzora prometa, posebice brzine kretanja vozila.

Foto: Ilustracija


Tagovi: policijsko izvješće, prometne nesreće