Prva slavonska gradonačelnica: Gospodarstvo kao glavni prioritet

Antonija Jozić
(FOTO: 034portal)

22.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 11240

"Ovakav rezultat došao je očekivano, nakon kontinuiranog dugogodišnjeg rada gradske uprave pod vodstvom gradonačelnika Franje Lucića i Hrvatske demokratske zajednice, ljudi su taj rad prepoznali i ukazali nam povjerenje. Zahvalna sam svim biračima, a posebno onima koji su nam dali svoj glas, mislim da sam tijekom prošlog mandata zadnje četiri godine radom kao dogradonačelnica stvorila prednost u odnosu na ostale kandidate", rekla je Antonija Jozić, nova gradonačelnica Pleternice, koja je kao kandidatkinja HDZ-a ostvarila uvjerljivu pobjedu u 1. krugu lokalnih izbora osvojivši u nedjelju 64 posto glasova svojih sugrađana.

Jozić je tako postala prva gradonačelnica u Slavoniji otkad su u Hrvatskoj uspostavljene jedinice lokalne samouprave, a također se može pohvaliti najuvjerljivijim uspjehom HDZ-a među svim slavonskim gradovima.

Nova gradonačelnica ne planira dugo slaviti svoj uspjeh, već se odmah prihvaća posla. Nastavlja započete gradske projekte, a otkrila nam je koji će joj biti glavni ciljevi u predstojećem mandatu.


- Prvenstveno ću nastaviti raditi na razvoju gospodarstva i obrtništva, imamo uređenu Poduzetničku zonu na 30 hektara površine za poduzetnike i otišli smo korak dalje otvorivši Poduzetnički inkubator. Nastojat ćemo što je više moguće izaći u susret novim poduzetnicima i obrtnicima. Osim toga, kreće realizacija velikog sustava odvodnje na cijelom pleterničkom području. Taj je projekt uvršten preko Hrvatskih voda u financiranje iz EU fondova i očekujemo da ćemo imati potrebna sredstva po ulasku Hrvatske u EU. Vrijednost projekta je 80 milijuna kuna, ako uzmemo u obzir da izvorni proračun Grada Pleternice iznosi oko 5,5 milijuna, jasno je da se radi o sredstvima teškim tri gradonačelnička mandata. Izgradnja sustava će trajati dvije do tri godine, a očekujem da će krenuti već ove godine - rekla je Jozić, dodavši kako čestita svim kandidatima sa svih stranačkih lista koje su ušle u Gradsko vijeće.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI