Mala tržnica seli u Mlinsku, Pleternica dobiva novi trg

Mjesto gdje će biti nova pleternička tržnica
(FOTO: Anđelko Banović)

16.04.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 11100

Mala tržnica na Trgu Zrinskih i Frankopana, odmah pored Orljave u Pleternici, preselit će se na drugu lokaciju u nekoliko stotina metara udaljenu Mlinsku ulicu. Grad je već otkupio parcelu za tu svrhu.

Ovu informaciju potvrdila nam je gradonačelnica Antonija Jozić.

- Naravno, prije toga moramo napraviti projektnu dokumentaciju i ishoditi građevinsku dozvolu. Bit će to tržnica po svim propisanim standardima veličine kakva Pleternicu zadovoljava. Iza tržnice će biti parkirališni prostor za one koji dovoze robu, ali i za kupce - rekla je gradonačelnica Jozić.


Preseljenjem tržnice oslobodit će se prostor iza benzinske postaje do rijeke Orljave, a taj će prostor, prema planovima gradske vlasti, biti preuređen u novi gradski trg.


- Pleternica trenutačno ima Trg Zrinskih i Frankopana, koji je u biti ulica. Ovo će biti središnji gradski trg. U njegovoj neposrednoj blizini nalazit će se multimedijalna dvorana za koju već imamo građevinsku dozvolu i nova srednja škola za koju smo nekidan također dobili građevinsku dozvolu, velik prostor s parkiralištem i pristupom sportskim terenima. Bit će to lijepo mjesto u gradu s pješačkom zonom - najavljuje gradonačelnica.

Za ovu godinu u planu je projekt nove tržnice koji će Grad kandidirati za program ruralnog razvoja, a paralelno s tim projektom radit će se na izradi projektne dokumentacije za novi trg.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI