Požežani istrčali Beč, Eror osvojio zlato u Ateni

Požežani na maratonu u Beču
(FOTO: Iz priv. kol. D. Ledića)

17.04.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11122

Atletičari AK Požega su se vratili iz Beča gdje su sudjelovali na maratonu i polumaratonu, a Milan Eror, Požežanin s austrijskom adresom, pobijedio je na Prvenstvu Balkana za veterane u Krosu na 10 000 metara u Ateni. Ovo mu je 8. zlatna medalja na prvenstvima Balkana u zadnje četiri godine. Niz će pokušati nastaviti na Balkanskim atletskim veteranskim igrama ovog rujna u Zagrebu.

- U Ateni je bilo pakleno, došao sam iz zime u ljeto, a i konkurencija je bila dobra. Grci su kolijevka kulture i olimpijskih igara, cijene dobre sportaše, svi su mi čestitali, bio je to velik doživljaj. Slijede Balkanske igre - izjavio nam je Milan Eror.


Milan Eror na postolju u Ateni


Hrvoje Jagetić je istrčao bečki maraton u vremenu 03:27:38, malo iza njega na cilj je stigao Darijo Ledić. U polumaratonu su se natjecali Dinko Zima i Krunoslav Pavić. Na utrkama je sudjelovalo oko 40.000 trkača, od toga 9.000 maratonaca, 11.000 polumaratonaca i 2.500 trkača u štafetnom maratonu. Naši trkači su se vratili puni dojmova.



Požežani na maratonu u Beču

- Beč, zakon... To nam je svima najveća utrka u kojoj smo sudjelovali. Organizacija je bila vrhunska, a svi ljubazni. Bez obzira na količinu ljudi, nigdje se nije dugo čekalo. Najviše su me se dojmili ljudi, Bečani, koji su živjeli za utrku, duž cijele trase 42 kilometra. Stotine tisuća ljudi bodre sve natjecatelje, pjevaju, sviraju, navijaju. daju petice, bodre sve podjednako - ispričao je Hrvoje Jagetić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI