Ekipa Kanižlićeve prva, nastavnik od sreće zaplakao i ozlijedio se

Nogometaši Kanižlićeve prvaci su države
(FOTO: privatna kolekcija učenika)

30.04.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 20051

Mladi požeški nogometaši najbolji su u Hrvatskoj.

Malonogometna ekipa "Sokolovac" koju čine učenici Osnovne škole Antuna Kanižlića u finalu državnog školskog prvenstva u Poreču savladala je Mokošicu rezultatom 2:1. U napetom finalu rezultat su odlučili penali. Marin Vukušić, Leo Bošnjak, Ivan Žuljević, Antun i Danijel Smojvir, Dominik Novak, Tomislav Soldić, Nikola Obradović, Entoni Nekić i Stjepan Štetić su najbolji među najboljima.

- Fenomenalan je osjećaj osvojiti prvo mjesto. U početku uopće nismo mislili ni da ćemo proći na državno natjecanje. Kad smo prošli na županijskom natjecanju shvatili smo da možemo i krenuli smoozbiljno trenirati od početka veljače. Bilo je napeto, sudci su malo više bili za njih. Većina naše ekipe je iz Vidovaca i Dervišage i s dosta njih igram u Slavoniji. Igrali smo sa srcem i bili smo složni što je bitno. Kad smo došli kući svi su nas krenuli grliti, nastavnik je zaplakao od sreće kad smo pobijedili. Bilo je stvarno fenomenalno. Tri smo dana boravili u hotelu Delfin. U ponedjeljak smo igrali u skupini, a u utorak finale i polufinale. Imali smo vrlo malo slobodnog vremena, ali iskoristili smo ga dobro. Bilo je i kupanja u bazenu - ispričao nam je igrač Tomislav Soldić.


Vjekoslav Lojber, nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture koji je vodio pobjedničku ekipu je bio toliko raspoložen da se ozlijedio i još uvijek šepa.


- Bio sam na drugom kraju dvorane. U trenutku kada su pobijedili skupili su se na hrpu i počeli vrištati, veseliti se i skakati. Punim sprintom sam dotrčao do njih, lebdio sam i lupio glavom u strop od veselja. U tom skoku vjerojatno je došlo do rupture mišića tako da sad šepam, ali bolje da se povrijedim ja nego netko od njih. Mislim da u životu imaš jednu ili nijednu ovakvu ovakvu generaciju - ispričao nam je anegdotu nastavnik Vjekoslav Lojber.

- To nisam očekivao. Išao sam s namjerama da odigraju fer, korektno i da se bore koliko mogu. U sustavu natjecanja je bilo 120 do 150 ekipa. Osvojiti prvo mjesto je bilo preveliko očekivanje. Dobili smo Zagreb, Dubrovnik, Čakovec i Gospić, gradove koji su veći, imaju veću nogometnu tradiciju ili veći izbor igrača. Mislim da su dečki pobijedili kao tim. U svakom trenutku je svaki od njih znao što treba napraviti. Pitao sam ih idemo li na prvo mjesto ili igramo svi podjednako, a oni su rekli: "Idemo na prvo mjesto!" I oni koji su manje igrali odlučili su biti dio tog tima, nisu gledali sebe. To je meni puno veće od samog pehara. Oni su jednostavno odlični dečki. Veseli me osjećaj da su dobri ljudi i nadam se da će biti dobri sportaši i u svemu čega se prihvate - dodao je Lojber.

Ovaj uspjeh nije jedini. Na državnom natjecanju osnovnih škola natjecalo se u brojnim sportskim disciplinama. Među njima se iskazala šahovska ekipa OŠ Dobriše Cesarića iz Požege koja je osvojila treće mjesto u Hrvatskoj. Ekipu čine Marko Skukan. Tibor i Ivor Kakuk, Matko Radojčić i Stjepko Čuljak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI