Na Praznik rada bolje ostanite kod kuće: ¨Dolazi zahladnjenje uz obilne pljuskove¨

26.04.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 21202

Mnogi su stanovnici Požege i cijele Požeštine navikli 1. svibnja, međunarodni Praznik rada provoditi u prirodi. Omiljeno izletište su livade u Velikoj, ali ima i drugih popularnih mjesta u našoj županiji, kao što je Sovsko jezero kod Čaglina ili Planinarski dom Omanovac iznad Pakraca. Međutim, ove godine za "1. maj" vremenske prilike, prema najavama meteorologa, neće biti pogodne za piknik i druženje na otvorenom. To nam je potvrdio Vlado Baričević, vremenski motritelj iz Kutjeva.

- Ako ste za petak planirali izlet u prirodu, bolje ostanite kod kuće. Očekuje se znatni pad temperature, zahladnjenje uz obilne pljuskove. To bi se moglo dogoditi već tijekom noći s četvrtka na petak i onda će se nastaviti cijelog dana. Sa zapada će nam doći kiše, za Požeštinu se najavljuje čak 20 do 25 litara po četvornom metru - rekao nam je Baričević.

Ovako toplo vrijeme, kakvo imamo ovih dana, inače je uobičajeno za ovo doba godine.


- Mislim da se vrijeme vratilo u normalu. Nije kao lani, dakle sada imamo pravo proljeće kakvo smo imali prije globalnog zatopljenja - zaključuje Baričević.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI