¨Trebat će jako puno sredstava i pomoći da se šteta sanira¨

Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je Gradac
(FOTO: Lidija Galić)

22.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 12049

Predsjednik Republike Ivo Josipović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general zbora Drago Lovrić, posjetili su danas Gradac pored Pleternice. Stanovništvo tog sela pretrpjelo je velike štete od poplave.

- Štete su ogromne i domovi još uvijek nisu za život. Trebat će jako, jako puno sredstava i pomoći da se to sanira. Vidim da su ovdje u Gradu Pleternici i u Županiji dobro organizirani, da se popisuju štete i da su procijenili jako dobro gdje je najkritičnije – rekao je predsjednik Josipović nakon obilaska sela te doma obitelji Dravec.




Uz inače teško socijalno stanje njihov je dom u potpunosti potopljen.


- U kući nas živi petero. Suprug je ostao bez posla i šećeraš je. Tu su još sin i snaha te maleni koji ide u drugi razred osnovne škole. Nitko od nas ne radi, imamo kredit i pomoć će nam dobro doći – rekla je Snježana Dravec.

Gradonačelnica Antonija Jozić najavila je da će Grad Pleternica pomoći obitelji Dravec ne samo u saniranju štete od poplave nego i u postavljanju podova i krova na kuću. Dio novca bit će osiguran iz Fonda solidarnosti te proračunskih sredstava Grada.



- Pomoći ćemo i drugima. Procijenili smo da je u ovom trenutku vama pomoć najpotrebnija, a onda ćemo pomagati i ostalima. Ljudi su voljni obaviti radove besplatno, a neki će donirati namještaj i bijelu tehniku tako da vjerujem da ćemo zajedničkim snagama vratiti život u normalu – rekla je gradonačelnica Jozić. Dodala je da od ponedjeljka na pleterničkom području kreće dezinfekcija i deratizacija koja je besplatna.

Župan Alojz Tomašević zatražio je od predsjednika Josipovića konkretnu pomoć u izgradnji brze ceste i akumulacije Kamenska. Pojasnio je da su štete nastale u poplavi veće nego što je vrijednost same investicije te da se na ovom projektu intenzivno radi posljednjih deset mjeseci. Izgradnjom akumulacije riješio bi se problem poplava u županiji te stvorili preduvjeti za razvoj gospodarstva i turizma.














Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI