BusyBees za mlade: Volontiranjem lakše do posla

Predstavljanje projekta BusyBees
(FOTO: P.C.P.)

16.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7038

Projektom BusyBees, Poduzetnički centar Pleternica će u suradnji s udrugama Oppidum i Hrvatsko žensko društvo nastaviti opremati igraonice za djecu na pleterničkom području te doprinijeti osnažavanju položaja mladih nezaposlenih osoba i pripremanju za buduće poslove.

Vrijednost projekta je 94,5 tisuća eura, od čega je 85 posto darovnica Europske unije, a 15 posto financira Poduzetnički centar.

- Cilj nam je mobilizirati i osnažiti mlade nezaposlene u Pleternici i unaprijediti njihove vještine te primijeniti iste u radu igraonica za djecu. Osim toga, želimo potaknuti djelovanje mladih u korist zajednice kroz volonterski rad kao oblik radnog iskustva. To će biti moguće kroz radionice, na kojima će se mladi ljudi informirati i učiti o alternativnim mogućnostima zapošljavanja te mogućnostima prekvalifikacije i obuke nezaposlenih. Mladi će se moći uključiti u projekte volonterstva u zajednici, proći će obuke za brigu o predškolskoj djeci (dadilje) te odraditi praksu u institucijama za predškolski odgoj. Sve bi im to trebalo uvelike pomoći pri budućem zapošljavanju, kazao je Tihomir Kovač, direktor Poduzetničkog centra Pleternica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI