Bogat program izmamio Požežane u knjižnicu (foto)

Noć knjige u Požegi
(FOTO: Marina Kvolik)

24.04.2013. | Marina Kvolik
Pregleda: 8781

- Želimo promicati knjigu, čitanje, izdavaštvo i autorstvo - rekla je ravnateljica Gradske knjižnice Požega Jasenka Bešlić na sinoćnjoj Noći knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega. Vrata svih odjela knjižnice bila su otvorena za brojne požeške ljubitelje knjige i dobre zabave.



Posjetitelje su najviše privukli štandovi s knjigama. - Svake godine održavamo razmjenu. Oni koji neke knjige ne trebaju donose nama, a koje trebaju pak uzimaju - kaže ravnateljica koja nije skrivala zadovoljstvo velikim odazivom građana. Građani koji inače ne dolaze u knjižnicu su došli, upisali se i oduševljeni su. Ivana i Maja, koje su također posjetile Noć knjige, rekle su nam kako su prvi puta na razmjeni knjiga i uistinu im se sviđa.









- Super je ideja. Našli smo uglavnom knjige poezije. Uzela sam si "Sarajevski Marlboro" i "Pivo ne ostavlja mrlje kao kava" - rekla nam je Ivana.







Programi su bili izuzeto zanimljivi od izložbi odlično izrađenih straničnika do različitih predstava. Dječji odjel je uz predstavu proslavio 100. rođendan Šegrta Hlapića, izrađivao bedževe i uz dječju igru "Mali detektivi" u potrazi za najboljim citatom. Za svakoga se moglo naći po nešto. Na glazbenom odjelu mogla se pogledati projekcija filma "The Wall" o grupi Pink Floyd, "Zvončica i tajna krila" te različiti nastupi učenika Glazbene škole. Oni malo stariji mogli su sudjelovati na predstavljanju knjige Latice Ivanišević "Slušaj i gledaj, Latice" koja nije skrivala oduševljenje i emocije Požegom.





- Oduševila sam se. Kolika ljubav me veže uz grad. Mislim da ima dijelova u knjizi gdje pišem o gradu i mojoj dadilji Mandici koja je iz Požege - rekla nam je Latica koja tvrdi kako je knjiga samo iscurila iz nje.





Osim razmjene knjiga, ono što je zainteresiralo brojne posjetitelje je dvorište Gradske knjižnice koje je u prvoj fazi adaptacije. - Prostor će biti dostupan svim osobama s posebnim potrebama, što znači da će invalidi moći pristupiti svim dijelovima knjižnice što dosad nisu mogli. Dobit će se novih 1100 kvadrata među kojima će biti prostor za izložbe i promocije knjiga, informatičko središte što će potvrđivati da će knjižnica biti nezaobilazno kulturno, obrazovno, informacijsko središte Grada Požege - ističe ravnateljica Jasenka Bešlić.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI