Prijedlog za Valentinovo: Okvir za slike od kartona i folije

Maja Katušić
(FOTO: Priv. kol. M. Katušić)

07.02.2013. | Maja Katušić
Pregleda: 21706

Bliži nam se Valentinovo, dan kada ćemo raznim poklonima htjeti razveseliti svoje najveće ljubavi. Kažu da su najbolji darovi oni koji dolaze od srca, a ja ću vam predložiti danas nešto što vas neće ništa koštati, a može puno značiti vašoj voljenoj osobi. Radi se o okviru za slike izrađenom od kartona i aluminijske folije.

Za izradu vam je potrebno:
- karton  15x20 (dva komada)
- aluminijska folija
- pištolj za ljepilo i punjenje (ukoliko nemate pištolj za ljepilo, može Vam jednako dobro poslužiti i ljepilo za papir ili brzo ljepilo)
- žica debljine 0.8 mm
- perlice ( sa stare ogrlice ili ukrasne za bor)
- škare
- kliješta
- olovka
- četkica  (od rumenila, kist ili sl.)




Izrežemo karton na zadanu veličinu. Jedan karton će nam poslužiti za podlogu, a drugi izrežemo tako da uokviruje sliku, tj. da sredina bude prazna. Zatim na gornji okvir nanesemo ljepilo te zalijepimo foliju. Pritisnemo je prstima pa četkicom da dobije izgled metala.




Zalijepimo okvir i pozadinu, no jedan bočni dio ostavimo nezalijepljen kako bi kasnije mogli umetnuti slike.



Da bi naš okvir mogao samostalno stajati, moramo napraviti držač. Žicu dužine 4 cm presavijemo 4 puta (ona će biti pričvršćena na sam okvir), na nju pričvrstimo drugu žicu koju omotamo oko prethodne. Kraj držača oblikujemo u nepravilan pravokutnik kako bi imao jači oslonac na površinu. Držač se može jednostavnije napraviti i od kartona, gdje ga jednostavno jedan kraj zalijepite za poleđinu okvira.



Režemo žicu dužine 14 cm. Presavijemo je u slovo U, dno slova U zavrtimo 3-4 puta. Zatim krajeve, držeći kliještima, zamatamo prema unutra (jednu pa drugu stranu). Naposljetku dodamo perlicu.



Srca lijepimo ljepilom na gornji lijevi i donji desni kut. Naravno, ukoliko želite, možete izuzeti perlice ili ih staviti druge boje, uokviriti cijeli okvir srcima... Budite maštoviti...



Pratite me na blogu
Pusa od Maje!



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI