Marina Kljajić i Matej Jaroš najbolji sportaši godine!

Nagrađeni seniori Marina Kljajić i Matej Jaroš
(FOTO: Mario Nakić)

27.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 14478

Čak trideset pehara i još desetak priznanja i plaketa podijeljeno je na večerašnjoj svečanoj dodjeli nagrada najboljim sportašima grada Požege u 2011. godini. Po toj količini nagrada mogao bi se uistinu izvući zaključak kako sport u našem gradu cvjeta. Budući da ih je toliko, nabrojat ćemo samo one dobitnike najvećeg pehara, odnosno prvonagrađene po odabiru žirija koji su činili članovi Izvršnog odbora Požeškog sportskog saveza (njih šestorica) i troje požeških sportskih novinara.

Za najboljeg seniora izabran je Matej Jaroš, motocrosser i član motokluba Požega Promet. Višestruki državni prvak u motocrossu i supercrossu u kategoriji MX2 koji je lani bio korak do osvajanja ovog pehara.

- Prošle godine sam bio drugi. Pomalo jesam iznenađen iako sam znao da smo gospodin Špoler i ja tu negdje po rezultatima. Mislim da smo obojica zaslužili tu nagradu. Ove godine planiram osvojiti ponovno prvenstvo Hrvatske i prvu zlatnu kacigu, a bit će teško obraniti titulu sportaša godine, no i to ću pokušati - rekao je Matej Jaroš.


Džudašica Marina Kljajić, članica kluba Judokan osvojila je po drugi put u tri godine nagradu za najbolju seniorku. Ona je lani bila druga na Prvenstvu Hrvatske -78, a prva je bila na kupu u Beogradu i na međunarodnom turniru u Banja Luci.


- Moram priznati da me ova nagrada iznenadila. Ne samo zbog konkurencije koja je bila na nivou, već i zbog vlastitih rezultata. Sve što sam osvojila bilo je prije travnja, a potom sam operirala rame i još uvijek se oporavljam. Bilo je najzanimljivije kada sam prehlađena išla na državno prvenstvo i usprkos bolesti uspjela osvojiti drugo mjesto - komentirala je Marina Kljajić.

Nagradu za najbolje juniore primili su motocrosser Roberto Šimunović (MK Požega Promet) i odbojkašica Iris Ivaniš (OK Požega i ŽOK Nova Gradiška). Najbolji sportaš s invaliditetom je boćar Stjepan Matijašević, član BK Nada. Najbolji kadeti su boksač Robert Krpan (BK Graciano) i košarkašica Petra Lovrić (ŽKK Plamen Požega).

Najbolji klubovi su Moto klub Požega Promet (u kategoriji muških klubova) i Ženski košarkaški klub Plamen Požega. Najbolji klub osoba s invaliditetom je Boćarski klub Nada.

LINK Ovdje pročitajte tko je sve bio nominiran.

Posebnu nagradu trofej za pojedinca ove je godine pripao dugogodišnjem nogometnom treneru Dragutinu Krizmaniću, a za klub Boćarskom klubu "Smrik" iz Golobrdaca.

- Zahvaljujem se u ime svih nagrađenih. Ovo je poseban trenutak. Priznanje koje držim u ruci pripada davnoj prošlosti, a oni koji su osvojili pehare su naša budućnost. Požeški sportski savez mora razmišljati o razvojnom programu i ulagati u bazični sport te paziti da Grad Požega ulaže dovoljno u sport - rekao je, između ostalog, Dragutin Krizmanić prilikom primanja nagrade.

Na svečanosti su nastupili Lucija Ticl, vokalistica Srednje glazbene škole Požega, tamburaški sastav Bagrem i pop-rock grupa Javni red. Nagrade sportašima uručili su predsjednik Požeškog sportskog saveza Krešimir Pavelić, novinarka Verica Rebrina, gradonačelnik i saborski zastupnik Zdravko Ronko i zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik.

FOTO Pogledajte fotogaleriju sa svečanosti dodjele nagrada.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI