Roditelji će dobivati informacije o izostancima na e-mail

Profesor Dragan Siluković s ravnateljem Pavlom Bucićem i županom Marijanom Aladrovićem
(FOTO: Mario Nakić)

01.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 14204

E-dnevnik, pilot projekt u kojem je ove školske godine požeška Gimnazija kao jedna od tri srednje škole u Hrvatskoj, razvija se u jako dobrom smjeru - tvrdi Hrvoje Humski, koordinator projekta u Gimnaziji.

- Na ovaj način se olakšava razrednicima statistička obrada podataka, a CARNet je otvoren prema primjedbama profesora. Čak su pohvalili neke naše profesore kao istaknute konstruktivne predlagače koji uvelike pomažu u razvoju projekta - rekao je Humski.

Jedan od 24 profesora koji koriste tablet-računala Motorola Xoom predavajući u tri razredna odjeljenja koja su ušla u projekt E-dnevnik je profesor fizike Dragutin Kovačević.



Profesor fizike Dragutin Kovačević


- Taj sustav rade ljudi koji se razumiju u programiranje, ali ne i u školstvo. Iz svoga dugog iskustva sa starim dnevnikom, primijetio sam neke stvari koje su se mogle prije činiti, a koje su nedostajale novom sustavu pa sam javio to našem koordinatoru, a on je dalje proslijedio CARNetu - objašnjava Kovačević.

Budući da je požeška Gimnazija jedina srednja škola u Slavoniji s e-dnevnikom, sada se u njega žele uključiti i mnoge druge škole. Ravnatelj Pavao Bucić izrazio je svoje zadovoljstvo dosadašnjim razvojem te najavljuje novosti.

- Od sljedećeg tjedna roditelji će na e-mail adrese dobivati obavijesti o izostancima učenika, a od sljedećeg polugodišta će učenici imati pristup svojim ocjenama - kaže Bucić. Zasad još nije odlučeno hoće li roditelji također imati pristup ocjenama njihovih učenika, a na upit žele li na svoj e-mail primati informacije o izostancima 90 posto roditelja u požeškoj Gimnaziji pozitivno se izjasnilo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI