Puljašić za gradonačelnika, Neferović za dožupana

Gradski odbor HDZ-a Požega
(FOTO: M.M.)

22.03.2017. | M.M.
Pregleda: 19542

Kako smo o tome još protekli tjedan pisali, Darko Puljašićje i službeno postao kandidat HDZ-a za gradonačelnika Požege.

Naime, premijer Andrej Plenković je u društvu s glavnimtajnikom stranke, Gordanom Jandrokovićem prisustvovao na današnjoj sjedniciŽupanijskog odbora HDZ-a.




Sjednica je potrajala nešto više od dva sata a nakonsjednice Plenković je potvrdio da će kandidat za grad Požegu biti Puljašić, dokće se sadašnji gradonačelnik Vedran Neferović naći u ulozi kandidata za jednogod dva zamjenika Požeško-slavonskog župana. Drugi zamjenik biti će FerdinandTroha, koji je tu funkciju obavljao i do sada, dok je kandidat za župana odavnopoznat a to je Alojz Tomašević.


HDZ je, čini se, ipak našao način da pomiri sve ambicije isačuva lokalnu organizaciju stranke od većih potresa pred lokalne izbore iprema riječima Plenkovića, očekuje se gotovo sigurna pobjeda, kako na županijitako i u gradu Požegi.



Rasplet situacije u požeškom HDZ-u se u javnosti očekivao snestrpljenjem a rješavanjem te nepoznanice očekuje se da će svoje kandidaturejavno istaknuti i konkurentski SDP, a to bi trebao biti ZdravkoRonko.

Puljašiću su sada otvorene ruke da, kako doznajemo, uzdebelu potporu stranke za HDZ ostvari zacrtano, a to je, da stranka dobije svoggradonačelnika.

Darko je na prošlim parlamentarnim izborima ostvariopopriličan rezultat u preferencijalnim glasovima, 5444 glasača je u petojizbornoj jedinici zaokružilo njegovo ime dok je u Požegi dobio 2625 glasova,što predstavlja velik potencijal u ostvarenju nauma da postane gradonačelnik.

Kako doznajemo iz jednog izvora bliskog Ronku, on je zaprotukandidata priželjkivao sadašnjeg gradonačelnika Vedrana Neferovića jer bis njim u duelu imao teoretske šanse za pobjedu, no sada se situacija mijenja.

Još od parlamentarnih izbora i preferencijalnih glasovaPožežana, Ronko iza Puljašića zaostaje za gotovo 400 glasova što za sada stvaraogromnu psihološku prednost, a uzmemo li u obzir i sve manji broj članova SDP-akao logističke potpore na terenu, teško je sa sigurnošću tvrditi da to Ronkomože sustići.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI