Četverodnevna obuka vatrogasnih zapovjednika u Austriji

Vatrogasni zapovjednici u Austriji
(FOTO: Marko Ašembrener)

27.01.2017. | A.M.
Pregleda: 10827

Velikasuradnja vatrogasaca Hrvatske i austrijskog Tirola rezultirala je još jednimuspješnim projektom koji je početkom godine realiziran u Zemaljskoj vatrogasnojškoli u Telfsu.

Naime, na ponovni poziv iz Tirola, nakon 13 mjeseci, vatrogasnizapovjednici iz Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije ponovno subili u njihovoj vatrogasnoj školi koju pohađaju vatrogasci iz cijeloga Tirola.Razmijenili su iskustva u radu te tom prilikom i nešto novo naučili.




Podeset zapovjednika ili njihovih zamjenika bilo je iz Požeško-slavonske (DVD-iPleternica, Kutjevo, Kaptol, Brestovac, Požega, Pakrac, Lipik, JVPPožeško-slavonske županije, JVP gradaPožege te županijski vatrogasni zapovjednik), deset iz Vukovarsko-srijemske(DVD-i Babina Greda, Ivankovo, Nijemci, Cerna, Bošnjaci, Otok, Nuštar, JVPVukovar, Vinkovci i Ilok) te dva zapovjednika iz Bosne i Hercegovine iz Viteza.


Našivatrogasni zapovjednici su u četiri dana prošli nešto malo teorijskog i mnogopraktičnog rada. Sama obuka bila je prilagođena prema našim ranijim zahtjevima,pa su tako vatrogasci dva dana radili spašavanja prilikom tehničkih intervencijau prometu, a preostala dva dana gašenje požara u zatvorenom prostoru.



Stečenanova iskustva vrlo su vrijedna jer su vatrogasci tokom 4 dana mogli dosta novihstvari naučiti ili već naučene usporediti s viđenim u školi. Uvjeti kojevatrogasci u Tirolu imaju prilikom svog vatrogasnog školovanja su odlični.

Uslučaju vremenskih neprilika, hladnog ili kišovitog vremena i dalje se možeraditi jer imaju veliku halu za rad u kojoj se uz jedan bočni zid nalazistambena zgrada od 3 kata sve u svrhu uvježbavanja vatrogasaca. Imaju odličanvozni park, požarnu kuću, tunel, željeznicu, školu za vozače vatrogasnihkamiona... Nedostatak opreme, alata ili uređaja ondje je nepoznanica. Uz toimaju i kvalitetne predavače, uvjete rada, boravka i opremljenost predavaonicate samim time i kvalitetniju obuku.



Vatrogascisu iz Tirola otišli zadovoljni onime što su vidjeli i što su naučili s velikomzahvalom Zapovjedniku vatrogasaca Tirola g. Peteru Hölzl, Zemaljskojvatrogasnoj školi u Telfsu - ravnatelju škole Georgu Waldhartu, predavačima,koordinatoru cijeloga projekta g. Peteru Logaru kao i našem koordinatoru g.Tomislavu Stokiću.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI