Zvečevo zbog posla s Tescom smanjuje gubitak, povećava dobit i širi posao

Zvečevo
(FOTO: Vjeran Blašković)

21.04.2016. | V.B.
Pregleda: 9227

Zvečevo je prošlu je godinu završilo s upola manjim gubitkom (devet milijuna kuna) nego godinu prije, a prema očekivanjima njegova predsjednika Uprave Marina Pucara ove bi godine Zvečevo napokon moglo raditi i s dobiti.

– Ušli smo u nove projekte, okrenuli smo neku drugu priču. Prošle smo godine rasli na vlastitim brendovima, a taj se trend nastavlja u ovoj godini. Smanjili smo proizvodnju privatnih marki, osim za Tesco s kojim imamo mnogo kvalitetniju suradnju nego s lokalnim `retailerima` – govori Pucar.

Zvečevo je suradnju s Tescom otvorilo 2014. godine ugovorom o proizvodnji čokoladnih prutića za Tescove trgovine u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, da bi lani suradnja bila proširena na 15 novih proizvoda i pakiranja. To je požeškom konditoru prošle godine donijelo oko milijun eura prihoda, četiri puta više nego u prvoj godini. U ovoj godini, kaže Pucar, suradnja s Tescom uspješno se nastavlja te bi mogla porasti između 50 i sto posto u odnosu na prošlu godinu. Pucar se također nada da će se suradnja Zvečeva i Tesca najkasnije do početka iduće godine proširiti i na proizvodnju za englesko tržište.  


– S Tescom postižemo korektne kalkulacije. Za razliku od domaćih trgovaca, koje nimalo ne zanima silovito poskupljenje sirovina, osobito lješnjaka i kakaovca, u posljednje dvije godine, u Tescu nas uvijek pozorno saslušaju – rekao je Pucar za poslovni tjednik Lider.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI