Grad poziva poduzetnike: Pokrenite posao u Poduzetničkom inkubatoru

Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije i gradonačelnik Vedran Neferović
(FOTO: Lidija Galić)

17.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11731

I dok su neki drugi gradovi u našoj županiji svoje Poduzetničke inkubatore već odavno popunili, Požega je tek na početku.

- Grad Požega Poduzetnički inkubator planira realizirati u ovoj godini. Stoga ćemo uputiti javni poziv potencijalnim korisnicima i svima koji su zainteresirani uz želju da konačno u Požegi imamo inkubator što se u drugim gradovima u županiji pokazalo jako dobrim. Time ćemo omogućiti poticanje poduzetništva i nova zapošljavanja. Osim mjera koje su usvojene na Gradskom vijeću, ovo je konkretan potez kojim Grad potiče razvoj poduzetništva - najavio je izgradnju Poduzetničkog inkubatora u Požegi gradonačelnik Vedran Neferović.

- Drugi gradovi u RH već odavno imaju poduzetničke inkubatore, važne za poticanje domaćih i stranih investicija te rješavanje ključnog problema grada Požege, a to su nezaposleni. U završnoj smo fazi izrade dokumentacije za inkubator, a natječaje za povlačenje novca očekujemo već ove godine - rekao je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije.


U inkubatoru će se poduzetnici moći zadržati najviše pet godina.
- Najam prostora u inkubatoru u početku će biti besplatan ili u simboličnom iznosu. S godinama će se naknada povećavati, a nakon pet godina poduzetnik će moći ostati u inkubatoru, ali po tržišnoj cijeni - pojasnio je Šostar.


Održavat će se i edukativne radionice za poduzetnike i nezaposlene, a naglasak će biti na ekologiji, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti.
- Cilj je razviti različite programe poticanja i subvencioniranja poduzetnika, pomoći novim tvrtkama koje se tek razvijaju, a planiramo i izradu sektorskih studija iz različitih grana proizvođačke industrije kako bi vidjeli gdje se sada nalazimo i koje su mogućnosti ulaganja u budućnosti - dodao je Marko Šostar.

Inkubator će biti smješten u Industrijskoj zoni i protezat će se na oko dvije tisuće četvornih metara. U sklopu njega će biti uredski prostori, hale za proizvodnju, konferencijske, informatičke i edukacijske dvorane. Ukupna vrijednost investicije je oko 15 milijuna kuna, a u Gradu računaju da će novac namaknuti iz EU fondova po dosadašnjem modelu gdje EU osigurava 85 posto sredstava, a ostatak jedinica lokalne samouprave.

Iz Grada pozivaju stoga poduzetnike, obrtnike, poljoprivrednike te sve koji imaju određene poduzetničke planove da se jave na natječaj kako bi se vidjelo koliko su zainteresirani za inkubator te o kojim je djelatnostima riječ. Natječaj nije obvezujući, a dostupan je na internetskim stranicama Grada Požege te u Uredu za EU integracije. Javni poziv otvoren je do 30. ožujka.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI