¨Po kojem je kriteriju košarkaš iz 2. lige uspješniji od mene?¨

Kobac na prvenstvu Hrvatske (u sredini)
(FOTO: Iz priv. kol. M. Kolobarića)

04.02.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 14925

Za večeras je najavljeno proglašenje sportaša godine Grada Požege u organizaciji Požeškog sportskog saveza. Rezultati su još sinoć "procurili", a neki su sportaši burno reagirali. Miroslav Kolobarić - Kobac, bodybuilder iz Bresnice pored Pleternice i član požeškog Fitness kluba "Mario" na svom je Facebook profilu nazvao ovaj izbor "smiješnom predstavom i procjenom izbornog žirija".

Razočaran i uvrijeđen

- Naime, košarkaš Ante Ćališ iz lokalnog kluba koji nastupa u 2. ligi pobijedio je ispred mene osobno, balkanskog i hrvatskog prvaka u bodybuildingu, reprezentativca Hrvatske i vrhunskog sportaša pri Hrvatskom olimpijskom odboru. Po kojem kriteriju? Valjda će nam reći članovi povjerenstva jer smisla i logike nema! - požalio se Kobac.


Kolobarić nadalje ističe kako je i dosadašnjih godina propusta u izboru sportaša godine bilo, a kako ne bi ispalo da nameće sebe, spomenuo je popularnog motocrossera Mateja Jaroša i svoga kolegu bodybuildera Antonija Furića koji je osvojio 7. mjesto na svjetskom prvenstvu u Brazilu.


- Vjerujem kako ima još potencijalnih kandidata za tu titulu, a nisu ni nominirani - dodaje Kobac.

- Očito izborno povjerenstvo Požeškog sportskog saveza nije upućeno u kategorizaciju sportaša koju radi Hrvatski olimpijski odbor i pitam se kako bi HOO kategorizirao gospodina Ćališa, ako uopće je. Razočaran sam osobno, kao i klupski kolege, klub i treneri zakinuti takvim stavom i pristupom izboru Požeškog sportskog saveza! Ovakvi postupci me vrijeđaju kako osobno tako i kolektivno, a prije svega omalovažavaju stvarne uspjehe sportaša koji zaslužuju tu titulu - stoji, između ostalog, u njegovom Facebook statusu koji je osvojio preko stotinu lajkova.

Mitrović: Bodybuilderi imaju problem

Željko Mitrović, tajnik Požeškog sportskog saveza nije htio komentirati rezultate izbora prije njihova proglašenja, ali i sam priznaje da apsolutne pravde nema.

- U izboru, kao i svake godine, sudjeluju članovi Izvršnog odbora Požeškog sportskog saveza i novinari. Teško je uspoređivati kruške i jabuke, zato ja osobno ne sudjelujem u glasanju. Bodybuilderi imaju problem što većina sportaša još ne doživljava bodybuilding kao sport. Slično je i sa šahom, na primjer. Šahovski klub je šesti u Hrvatskoj i po toj bi logici trebali i oni osvojiti nagradu. Apsolutne pravde nema i ja bih mogao ovom izboru naći 150 zamjerki isto kao što mogu naći i drugim izborima za najbolje sportaše, pa i onom koji je bio na 034portalu. Po meni bi Furić, koji je sedmi u svijetu, imao više razloga da se žali od Kobca - komentirao je Mitrović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI