Maria intervjuirala Gorana Milića: ¨Nisam očekivala toliko pozitivnih reakcija¨

Maria Franjić, Goran Milić i Ksenija Furundžija
(FOTO: Iz priv. kolekcije M. Franjić)

03.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 18648

Eva Gotlibović iz požeške OŠ Dobriše Cesarića s današnjeg Lidrana odlazi s čak tri "nominacije" za državno natjecanje, u kategoriji literarnog izraza, radijske emisije i školskog lista.

- Voljela bih otići na državno natjecanje. Oduvijek sam u tome, volim pisati i možda jednog dana postanem novinarka – rekla nam je Eva. I njezina školska prijateljica Lucija Kovač nada se pozivu na državno natjecanje. I ona je u novinarskim vodama, a za državno je predložena s radijskom emisijom "Uhvati zdrave valove".




Eva i Lucija sudionice su današnje Županijske smotre LIDRANO, održane u OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu na kojem je sudjelovalo oko 140 učenika iz 17 osnovnih i srednjih škola. Za natjecanje ih je pripremalo 50 mentora.




U kategoriji literarnog izraza za osnovnu školu uz rad Eve Gotlibović pod nazivom Zaneseni čežnjom za državnu je smotru predložen i rad učenice petog razreda Katoličke osnovne škole Hane Boban koji nosi naslov Klas.

U kategoriji literarnog izraza za srednju školu predloženi su radovi Jelene Radojkov "Rusalka" te rad učenice drugog razreda Gimnazije Anamarije Mutić koji " Pazi u koga pandže zabijaš".

Novinarski radovi, školski listovi i radijske emisije

U kategoriji samostalnog novinarskog rada predložen je rad učenice 8. razreda OŠ Julija Kempfa Ane Krešić "Petica za dvoje" je petica za život, a u kategoriji za srednje škole također je predložen jedan rad i to onaj Marije Franjić, učenice drugog razreda Katoličke klasične gimnazije pod naslovom Privlačna alkemija Balkana. Svoj intervju s Goranom Milićem Maria je danas došla prezentirati ravno iz bolničkog kreveta.



- Bila sam zadovoljna s intervjuom, ali nisam očekivala baš toliko pozitivnih reakcija. Kod pripremanja razgovora s Milićem pomogao mi je mentor, međutim kako je razgovor tekao bila sam sve opuštenija i otvarala su se nova pitanja i nove teme – rekla nam je Maria.

O novinarskom pozivu još nije razmišljala, ali ni to nije isključeno.

-Nisam se prije bavila pisanjem. Tek po dolasku u Katoličku gimnaziju počelo me to zanimati. Nadam se da će me pozvati na državno natjecanje, zbog toga sam se i prijavila - dodala je.

U Kategoriji školskih listova za državnu su smotru predloženi Emanuel, list učenika Katoličke osnovne škole i školski list Slap koji izrađuju učenici osnovne škole "Dobriša Cesarić".



Za odlazak na državnu smotru prijavljen je sao jedan srednjoškolski list, Nautes Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti. Iako jedini, s pravom je predložen na državnu smotru.

Za državnu su smotru predložene dvije radijske emisije učenika Katoličke osnovne škole i OŠ "Dobriša Cesarić" te u kategoriji radijske emisije za srednju školu emisija Poljoprivredno-prehrambene škole.

Dramski izričaj

U kategoriji pojedinačnog scenskog izraza za osnovne škole za državni je Lidrano predložena učenica osmog razreda Leonie Borevac iz OŠ Stjepana Radića, Čaglin s monologom Jabuke, kruške, krastavci.

U kategoriji skupnog scenskog izraza za osnovnu školu za državni su Lidrano predloženi učenici OŠ Dragutina Lermana, Brestovac s dramsko-scenskom igrom Tri želje, učenici iz OŠ Stjepana Radića, Čaglin s dramsko-scenskom igrom Traži se novi suprug i učenici iz OŠ Zdenka Turkovića, Kutjevo s dramsko-scenskom igrom (Ne) želimo odrasti.



U kategoriji pojedinačni scenski izričaj za srednju školu za državni je Lidrano predložena učenica četvrtog razreda Ekonomske škole Požega Mateja Legac s kazivanjem poezije Jama, a u kategoriji skupni scenski izraz za srednju školu predložene su učenice Ekonomske škole Marija Petrović i Mateja Legas s dramsko-scenskom igrom Šokirani i učenici požeške Gimnazije s dramsko-scenskom igrom Naš Mali Raj.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI