Pleterničkoj udruzi odobreno milijun kuna za asistente u nastavi

Udruga Osmijeh
(FOTO: Aleksandar Grlić)

02.11.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 5900

"Presretni smo. Nadali smo se da će projekt proći jer djeci je to potrebno, roditelji su presretni. I sama imam dijete kojemu je potreban asistent pa znam koliko to znači svakom roditelju", rekla nam je Marija Bunčić, predsjednica pleterničke udruge "Osmjeh" kojoj je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo milijun kuna bespovratnih sredstava za realizaciju projekta za asistiranje djeci s poteškoćama na nastavi.

Ovim će projektom biti obuhvaćeno 11 osnovnih škola kojima je osnivač Požeško-slavonska županija, a koje pohađaju djeca s poteškoćama u učenju. Ukupno je 44-ero takve djece diljem županije, izuzevši Požege za koju je Grad Požega, podsjetimo, već osigurao novac i asistente preko prethodnog natječaja istog ministarstva. Udruga "Osmjeh" je prilikom apliciranja projekta već navela imena 29 odabranih asistenata. Uz voditelja projekta to će značiti 30 radnih mjesta osiguranih do kraja ove školske godine.

Udruga "Osmjeh" je projekt izradila uz pomoć Požeško-slavonske županije i Razvojne agencije "Panora", a kao koordinator pomogao je Grad Pleternica. Gradonačelnica Antonija Jozić ne krije zadovoljstvo što je projekt prošao na natječaju ministarstva.


- Izuzetno sam ponosna što je baš naša udruga izabrana za nositelja ovog projekta. Osim toga, sretna sam i što će to omogućiti djeci prijeko potrebne asistente. Žao mi je samo što taj natječaj nije objavljen ranije, prije početka školske godine jer proteklo razdoblje je bilo jako teško za djecu koja trebaju asistente - komentirala je gradonačelnica Jozić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI