¨Rukomet mi je prije bio rekreacija i zabava, a sad je više od toga¨

Lovro Farkaš (desno) s trenerom Jurkovićem
(FOTO: Aleksandar Grlić)

21.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 14878

15-godišnji požeški rukometaš Lovro Farkaš izabran je nedavno u kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Skroman i odličan učenik Gimnazije u Požegi rukometnu karijeru je počeo prije svega nekoliko godina. Hrvoje Jurković, njegov trener ima za njega samo riječi hvale, ali ističe je to samo tamo nastavak dugogodišnjeg rada s mladima Rukometnog kluba Požega.

- Rukometom se bavim tri-četiri godine. Prije toga sam se bavio tenisom i drugim sportovima. Moram priznati da nisam ni znao da postoji klub, nego jednostavno, tata me doveo i to je to. Ne možete me pitati kao da sam izabran, nisam najbolji da odgovorim na to pitanje. Tjedno imam četiri treninga po sat vremena, nekad treniram i sam. Rukomet mi je prije bio rekreacija i zabava. Sada je više od toga, sad mi je bitan i uspjeh - kaže nam skromno Lovro.

- Selektor Slavonije i Baranje ga je vidio i predložio u Zagrebu - pojašnjava nam trener Jurković.


- U reprezentaciji igram krilo, a ovdje lijevog vanjskog. Nemam nekih uzora, cilj mi je samo dati sve od sebe. U reprezentaciju nas je ušlo 20, a u selekcijama u kampu bude 200 djece. U kampu sam bio prošlog ljeta i nisam upao u selekciju. Tamo se trenira dvaput dnevno u tjedan dana. Društvo je OK, super je ekipa. Moram priznati da nisam nešto naučio na tim kampovima i da sam jednostavno otišao dati sve od sebe - prisjeća se prošlogodišnjih iskustava Lovro.


Prije Lovre su tu bili Karlo Grgurić i Domagoj Potnar koji od prošle godine igra u Zagrebu i na popisu je za reprezentaciju.

- Ovo nam je treći igrač u tri generacije. U 1994. godištu smo imali Karla Grgurića, u 1996. godištu Domagoja Potnara koji igra za Rukometni klub Zagreb. Lovro je treći i nadam se da ćemo i dalje izbacivati kvalitetne mlade igrače. To su sad sve dečki od 16 do 18 godina. Pred njima je rad da se u sljedećih par godina izbore za ulaz u A selekciju. Nadam se da će Domagoj, koji je na najboljem putu, to i ostvariti. Sad je tu Lovro, a imat ćemo već u sljedećoj generaciji par dječaka koji se već sada ističu. Vjerujem da će uz dobar rad već idućeg ljeta izaći u dobnu selekciju. Neki su u selekciji Slavonije, a nadam se da će upasti u reprezentaciju Hrvatske. Nema tajne, topla voda je izmišljena, treba samo raditi. U školi rukometa imamo 50-ak djece, a tek smo počeli, tako da vjerujem da ćemo kao i prošle godine doći do stotinu što je optimalno za njihov uzrast. Uveli smo mini rukomet, spustili ljestvicu i radimo s baš malim rukometašima. Svake godine radimo nešto novo i to donosi rezultate - pohvalio nam se trener Jurković.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI