U planovima i kamp na veličkim livadama

Kristina Kožić, u sredini
(FOTO: Aleksandar Grlić)

19.08.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10727

Prilikom nedavnog posjeta Parku prirode Papuk pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep najavio je ulaganja u Park. Prema riječimaravnateljice Parka Kristine Kožić riječ je više od 24 milijuna kuna koji bi se trebali osigurati iz fondova EU u partnerstvu s Ministarstvom.

Iako je glavninaulaganja u susjednoj Virovitičko - podravskoj županiji dobrobit ovih investicija bi se trebala osjetiti i s ove strane Papuka.

- Riječ je o edukacijsko prijemnom centru u Voćinu vrijednom oko 3 milijuna eura. Sredstva bi trebala doći iz strukturnih i pristupnih fondova. Centar će biti mjesto u kojem će se predstaviti geološka, prirodna, i biološka bogatstva Parka na jednoj visokoj tehnološkoj razini. Projekt je još u izradi i vrlo blizu završetku.


Druga najavljena investicija je vrijedna oko 2 milijuna kuna Eko točka Jankovac. To je naša najposjećenija točka. Sagradit će se bolji sanitarni čvorovi, napraviti suvenirnica i izložbeni prostor te urediti prostor za školu u prirodi. Osim toga u sklopu projekta prekogranične suradnje s mađarskim Nacionalnim parkom Dunav - Drava i udrugom Zeleni Osijek označujemo planinarske staze, uređujemo dječje igralište i stazu za osobe s posebnim potrebama na Jankovcu, radimo jedno odmaralište za konje i jahače te jedno za planinare.


Imamo i planove za gradnju kamperskog odmarališta u Velikoj koje bi trebalo biti naš vlastiti projekt u cijelosti. Nadamo se kako će se svi novi sadržaji izvrsnonadopunjavati s budućim termama u Velikoj čiji će posjetitelji sigurno htjeti organizirane edukativne izlete - govori nam Kristina Kožić, ravnateljica PP Papuk.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI