Neferović: Požega će postati pokretač razvoja preko EU fondova

01.07.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 14648

"Požega je bila dio Europe i sada ovom vremenu ima jednu novu šansu. Vjerujem da će svi ovi mladi ljudi dočekati nove prilike spremni. To je izazov za sve nas, nadam se da neće biti odlazaka i da će Europa doći k nama, da ćemo ostati zajedno u Požegi i unaprijediti je kako bi bila bolja za sve nas", izjavio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović na sinoćnjoj proslavi u pješačkoj zoni u povodu ulaska u Europsku uniju.



Nakon izložbe fotografija europskih gradova i projekcije europskih filmova u Gradskom kazalištu, program dočeka ulaska u Europsku uniju u Požegi se preselio u pješačku zonu gdje se slavilo uz pjesmu, ples i bećarce. Požeški tamburaški orkestar pod vrsnim ravnanjem Tomislava Galića otvorio je bogat program. Nakon njih uslijedio je nastup KUD-a „Požeška dolina“ te uistinu vrhunski nastup Tamburaškog sastava „Possegana“ koji su svirali za one najupornije koji su ostali unatoč zahlađenju sve do ponoći. „Oda radosti“ Mješovitog zbora Glazbene škole Požega i odbrojavanje svih prisutnih zaključili su doček koji je pomalo sličio onom novogodišnjem zbog hladnoće. Tamburaši su nastavili svirati još malo, a Požežani i gosti su se zagrijali kolom.





Grad Požega želi bolje koristiti europske fondove, ali i pomoći gospodarstvenicima i udrugama u pisanju projekata. Prema najavi gradonačelnika to će se odvijati preko posebnog ureda.



- Osnivamo Ured za europske projekte na Trgu Sv. Trojstva u gradskom prostoru. Ured će imati jednu stalno zaposlenu osobu, a ostalo će biti vježbenici. Vidim u njima potencijal, nadam se da će biti prvi pokretači razvoja u gradskim projektima koje ćemo prijaviti za europske fondove. Bavit ćemo se i projektima obrtnika, poduzetnika te udruga, svjesni smo da će to biti dodatni trošak, ali moramo se zajedno okrenuti fondovima. Svi educirani Požežani koji imaju znanja za pisanje projekata mogu biti vanjski suradnici, a već ima poprilično zainteresiranih. Ako ne budemo imali stručan kadar, za složenije projekte ćemo angažirati tvrtke s iskustvom iz Zagreba - najavio je Neferović.

FOTO Više fotografija pogledajte u galeriji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI