Korisni kućni savjeti: Kako napraviti osvježivač prostora

Osvježivač prostora
(FOTO: Maja Katušić)

29.06.2013. | Maja Katušić
Pregleda: 13095

Volim miris ljeta, a posebno miris lavande. Zašto ne bismo napravili svoje osvježivače prostora? Jednostavno ih je napraviti ukoliko imate u svojem vrtu lavande, jasmina i sl. mirisa koji volite.

Za izradu su potrebni: staklena teglica ili keramička posuda ili plastična čaša, malo kamenčića, ukrasne vrpce, lavande svježe i lučica.




Prvo sam ukrasila plastične čaše koje će mi poslužiti umjesto keramičkih ili staklenih. Jednostavno sam ih uvaljala nakon što sam nanijela ljepilo u kamenčiće.




Zatim sam dodala mašnu te ih napunila iskidanim grančicama svježe lavande.



Naposljetku sam stavila lučicu koja će poslužiti kao izvor topline koji će širiti miris lavande, a neće progorjeti čašu niti je potrebno lavandu promiješati kako bi širila svoj miris.



Evo još pokoji trik:

Super osvježivač naših hladnjaka: stavite dvije žličice mljevene kave na tanjuriću u svoj hladnjak, za osvježavanje jastuka ili madraca u plastičnu posudu s pumpicom stavite malo vode i par kapi eteričnog ulja. Prije upotrebe protresite te pošpricajte s udaljenosti od 30-ak centimetara. Nemojte previše močiti jastuke niti madrac da ne biste stvorili suprotni učinak.

Pratite me na blogu



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI