Zec ipak stigao: Kasana proslavio pobjedu za 61 glas (foto)

Slavlje u lipičkom HDZ-u
(FOTO: Mario Barać)

03.06.2013. | Mario Barać
Pregleda: 19199

Vinko Kasana, kandidat koalicije HDZ-HSP AS, novi je gradonačelnik Lipika čime će i u sljedeće četiri godine biti nastavljen 20-godišnji kontinuitet vladanja HDZ-a u ovom najzapadnijem gradu naše županije. U jučer održanom drugom krugu izbora Kasana je osvojio 1.607 glasova, 61 više od Aleksandra Terera, nezavisnog kandidata koalicije stranaka HSS-SDP-HSLS-HSU koji je dobio 1.546 glasova. Tereru je vjerojatno slaba utjeha što je dobio zavidnih 459 glasova više u nego prvom krugu i na svih 16 biračkih mjesta bilježi bolji rezultat, ali je i Kasana u drugom krugu podigao broj dobivenih glasova za 171. Oba kandidata zaslužuju čestitke za odrađen posao u drugom krugu u kojem su uspjeli podići izlaznost za 314 glasača, odnosno na 54,5 posto ili za gotovo 5,5 posto više u odnosu na prvi krug.

Sve dok nije stigla potvrda neslužbenih rezultata iz porezne uprave, Kasana je bio vrlo suzdržan, nije želio davati izjave i odbijao je čestitke stranačkih kolega i simpatizera, vjerojatno poučen iskustvom od prije 14 dana. No nakon što su rezultati potvrđeni, slavlje je krenulo uz tamburaše, šampanjac i tortu.




Kasana: Pobijedila je budućnost


- Od prvog dana sam vjerovao u Boga i ljude. Nakon svih nedozvoljenih radnji u drugom krugu kampanje od strane suparnika, ponosan sam i sretan što je na kraju pobijedio Lipik, Lipičani i budućnost, rekao je Kasana kojeg smo, da bi dobili izjavu, morali doslovno izvući iz zagrljaja brojnih čestitara, a među prvima je bio i novi – stari gradonačelnik Pakraca Davor Huška.







U stožeru Aleksandra Terera bilo je puno manje razloga za zadovoljstvo usprkos dobrom rezultatu u drugom krugu. Lipičani koje smo zatekli u njegovom stožeru u Vukovarskoj ulici su uglavnom s nevjericom gledali prema tablici projiciranoj na zidu i analizirali broj glasova prema biračkim mjestima.

Terer: Neću čestitati!

Razočaranja nije krio niti Terer koji je kampanju, posebno u drugom krugu, ocijenio vrlo prljavom od strane HDZ-a.

- Sretan sam zbog ekipe s kojom sam radio u ovoj kampanji, a posebno zbog rezultata koji smo postigli u drugom krugu što, nažalost, nije bilo dovoljno za pobjedu. Ovaj put neću čestitati protukandidatu na pobjedi jer se ponio vrlo nekorektno, za razliku od nas koji u kampanji nismo udarali ispod pojasa. Lipik će u iduće četiri godine vidjeti što je izabrao, rekao je Terer.



Na pitanje kakva mu je politička budućnost u Lipiku, rekao je da je prerano za bilo kakve odluke i da će o svemu dobro razmisliti.

Terer pobijedio u Dobrovcu, Filipovcu i samom Lipiku

Slaba mu je utjeha i podatak da je Kasanu pobijedio u samom Lipiku (604:516), te u još 6 biračkih mjesta u naseljima od kojih HDZ-ovce vjerojatno najviše boli poraz u Dobrovcu (125:128) i Filipovcu, dok je HDZ najuvjerljiviju pobjedu ostvario u Antunovcu (122:61).





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI