Potpora Lipičana Kasani nije upitna

Slobodan Katunar i Vinko Kasana
(FOTO: Mario Barać)

30.05.2013. | Promo
Pregleda: 14317

Uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika Lipika, pitali smo Lipičane podržavaju li Vinka Kasanu, kandidata koalicije HDZ – HSP AS za gradonačelnika Lipika i zašto.

Blaško Skender (46), branitelj

- Vinko je otvoren čovjek, ide među ljude i ne sakriva se, kao neki političari koji su sada odjednom, kao padobranci došli u Lipik. Poznajem ga jako dugo, dobro je što je oko sebe okupio mladu ekipu sposobnih ljudi, Lipičanin je, a meni kao branitelju jako je važno i to što oduvijek ima razumijevanja za braniteljsku populaciju i zato ću ga podržati.


Rajko Šurkalović (30), nezaposlen


- Podržavam gospodina Kasanu jer vjerujem da je sposoban mladim ljudima omogućiti da rade u Lipik što znači da ne bi morali odlaziti iz Lipika. Također, kao vatrogasac znam da je uvijek podržavao vatrogastvo i siguran sam da će to nastaviti i kada postane gradonačelnik.

Tomislav Mareković (76), umirovljenik

- Vinko je u politici već jako dugo, ima to potrebno iskustvo, a svojim radom se dokazao. Njegova kandidatura za gradonačelnika je nešto što je logično za Lipik. HDZ je puno dao za ovaj grad posljednjih godina, a Vinko je mlad čovjek koji zna kako dalje nastaviti razvijati naš grad.


Vinko Kasana i Slobodan Katunar na kavi među građanima

Tea Silađi, profesorica glazbe

- Iz Pule sam u Lipik doselila prije 14 mjeseci i nevjerojatno je što je u ovom gradu sve napravljeno, a praktički bez sredstava jer se u ovaj kraj ne ulaže dovoljno. Da ovaj grad ima lošu vlast, ne bi mogao postati ovakva mala Opatija. Uskoro ću i službeno postati Lipičanka i željela bi da moj gradonačelnik bude Vinko Kasana koji me se dojmio svojom jednostavnošću, a istovremeno je poduzetan i zna svoj posao.

Goran Potnar (27), radnik

- U nekoliko sam navrata imao priliku surađivati s gospodinom Kasanom i svidio mi se kao normalan, otvoren i korektan čovjek koji je ispunio sve što je obećao. Među ljudima je i zato prepoznaje njihove potrebe i probleme, ne drži se „visoko“. Siguran sam da će takav ostati i kada postane gradonačelnik.

Zaudi Demiri (55), obrtnik

- Vinko Kasana je u politici već jako dugo, nije mijenjao mišljenja i strane, bio je vjeran. To što je u politici jako dugo i što je sada kandidat za gradonačelnika je potvrda da je pošteno radio svoj posao i to mi je bilo dovoljno da ga podržim u prvom krugu, a učiniti ću to i u nedjelju. On je jedini kvalitetan izbor za Lipik.

Dario Časar (40), prometnik vlakova

- U prvom krugu izbora sam podržao nezavisnog kandidata koji je gurao projekte, a nije zastupao stranku. Iako je Kasana član stranke koja je različita mojim političkim stavovima, podržati ću ga u drugom krugu jer ne bi bilo u redu kažnjavati njegove kvalitete koje posjeduje. Poznajem ga dobro, znam da je karakteran čovjek i da će zastupati sve one koji su željni kvalitetnih, a ne kozmetičkih promjena i vjerujem da je dorastao izazovu koji je pred njim.

Poruku biračima uputili su i sami kandidati.

- Za Lipičane je najvažnije da imaju gradonačelnika koji ovdje živi i samim time najbolje zna i razumije sve probleme i potrebe svojih sugrađana. Zato pozivamo sve birače da u nedjelju još jednom izađu na izbore i daju svoj glas kandidatima koalicije HDZ - HSP AS, poručio je Slobodan Katunar, kandidat za zamjenika gradonačelnika.

Vinko Kasana ne dvoji u pobjedu u drugom krugu. - U nedjelju trebamo potvrditi pobjedu koju je HDZ u Lipiku izborio u prvom krugu i siguran sam da ćemo to i ostvariti jer drugi krug dočekujemo maksimalno ozbiljno i spremno.

Kasana: Lipičani su svjesni europske tradicije

- Birači su u prvom krugu pokazali da se ne žele kockati sa svojom sudbinom, razlučili su tko su ozbiljni ljudi, a tko politički avanturisti i improvizatori. Izjave protukandidata nakon poraza u prvom krugu, da politička svijest Lipičana nije na razini Europe u koju uskoro ulazimo, te da poljoprivrednici glasaju za mene samo zbog poticaja su i podcjenjivačke i neistinite i čudi me da tako nešto izjavljuje, jer niti poznaje ljude, niti pozna sustav poticaja. Ipak, mogu ga razumjeti jer to ne može ni znati na način sa samo vikendom prolazi kroz Lipik zbog lova, istaknuo je Kasana.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI