Mali Kaptolčani pobijedili na prvom dječjem festivalu tambure

11.05.2013. | Tamara Pejić
Pregleda: 9644

- Bilo nam je super, imale smo malu tremu, ali ništa strašno. Sretne smo i zadovoljne i nadamo se da ćemo opet sudjelovati na ovakvom natjecanju - rekle su učenice, a ujedno i članice pobjedničkog sastava OŠ Vilima Korajca iz Kaptola, Lucija Domić i Ilijana Marić.
 
Na prvom Dječjem festivalu tambura, danas održanom u Gradskom kazalištu Požega, pobijedio je tamburaški sastav učenika OŠ Vilima Korajca sa skladbama "Sunčane ravni" i "Rocking" pod vodstvom Tomislava Galića, inače voditelja Požeškog tamburaškog orkestra. Na festivalu je sudjelovalo ukupno 12 sastava, koje su činili učenici osnovnih škola iz raznih krajeva Hrvatske.

- Program nam je bio zahtjevan, ovo što smo mi svirali, prije su svirale neke starije i iskusnije ekipe. Vježbali smo svaki dan i bilo je dosta naporno - rekao je Tomislav Galić, vidno zadovoljan uspjehom.

Nimalo lak zadatak nisu imali ni članovi žirija, Valentin Veljko Škorvaga, Maja Franić, Jelenko Topić, Dominik Škrabal i Marijan Paurić, koji su trebali odlučiti tko će od ovih silno zanimljivih i nadarenih ekipa odnijeti pobjedu. Drugo mjesto osvojio je sastav učenika OŠ Rečica iz Karlovca pod vodstvom Josipa Vušira, a nagrada za treće mjesto otišla je učenicima OŠ Matija Gubec iz Cernika pod vodstvom Katarine Pilić.


Osmijesi na dječjim licima definitivno su bili pokazatelj da je Požegi potrebno više ovakvih kulturnih događaja na kojima djeca mogu pokazati svoje talente.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI