HDZ osvojio najviše glasova u gradu Požegi i cijeloj županiji

Ilustracija: Izbori
(FOTO: Luka Klun/PIXSELL)

14.04.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 14357

Po zatvaranju biračkih mjesta u 19 sati ukupni odaziv glasača u Požeško-slavonskoj županiji izborima za EU parlament bio je 26 posto. Od toga je gotovo 5 posto listića bilo nevažećih.

Prema prvim neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, uvjerljivu pobjedu u našoj županiji odnijela je koalicija HDZ-HSPAS-BUZ s preko 42 posto glasova. Druga je Kukuriku koalicija (SDP-HNS-HSU) s 26 posto, a treći su HDSSB-HDSSD-Zeleni s 10 posto osvojenih glasova. Laburisti i HSS-HSLS nisu prešli izborni prag od 5 posto.

U središtu naše županije, gradu Požegi, izborima je pristupilo 28 posto glasača. Zanimljivo, i u Požegi je pobijedila HDZ-ova koalicija s 38 posto, dok Kukuriku ima 33, a HDSSB-ova koalicija 8 posto.


I u ostalim gradovima i općinama naše županije pobijedila je HDZ-ova koalicija, s tim da je u Pleternici i Kutjevu SDP-ova koalicija završila na 3. mjestu, iza HDSSB-a.


Koalicija HSS-HSLS prešla je prag od 5 posto u gradovima Kutjevo i Lipik te općinama Čaglin i Kaptol, a Hrvatski laburisti prešli su prag samo u Kaptolu. Zanimljivo je i to da HDSSB ne prelazi prag u Pakracu i Lipiku.

Najveći odaziv u Požeško-slavonskoj županiji zabilježen je u gradu Pleternici (31 posto) i općini Čaglin (39 posto), a najmanji u Lipiku (ispod 20 posto).


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI