Mladi znanstvenici iz cijeloga svijeta gostovat će u Požegi

Pavle Bucić, Zdravko Ronko i Sebastijan Dumančić
(FOTO: Mario Nakić)

25.02.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9477

Požega će ovog ljeta biti domaćin Ljetnoj školi znanosti, međunarodnom kampu srednjoškolaca posebno talentiranim u području prirodoslovnih i tehničkih predmeta. Gradonačelnik Zdravko Ronko je danas, predstavljajući ovaj projekt na konferenciji za medije istaknuo kako je ovo prvi put da se Ljetna škola znanosti održava u kontinentalnoj Hrvatskoj.

- Radi se o međunarodnoj radnionici koja će trajati 10 dana, a sudjelovat će tridesetak srednjoškolaca iz cijeloga svijeta. Nadam se da će sudionici radionice podijeliti svoj entuzijazam s građanima. To je avantura koja traje od jutra do mraka kojom se promiče znanost i interkulturalno razumijevanje - rekao je gradonačelnik istaknuvši kako će Grad Požega financijski poduprijeti radionicu koja će se održavati u prostorijama Gimnazije.

- Mislim da nije slučajno da Ljetna škola znanosti dolazi u Požegu. Gimnazija je logičan odabir u Požegi ili je Požega logičan odabir zbog Gimnazije. Naš je učenik prije dvije godine sudjelovao u ovoj radionici, a jedan od njezinih organizatora je također bio naš učenik. Vizija naše škole je da postanemo središte izvrsnosti obrazovnog sustava Hrvatske - rekao je Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije.


Sebastijan Dumančić iz Društva za edukaciju van okvira, jedan od organizatora radionice i ujedno nekadašnji učenik požeške Gimnazije predstavio je projekt Ljetne škole znanosti.


- Cilj nam je stvoriti mrežu mladih znanstvenika i stručnjaka koji će zatim poboljšati razvoj cijeloga društva. Naša vizija je dati srednjoškolcima uvid u metodologiju preko rada na malim znanstvenim projektima - objasnio je Dumančić.

Prijave za ovogodišnju Ljetnu školu znanosti počinju 15. ožujka na njihovoj službenoj stranici. Prijaviti se može svaki učenik srednje škole koji im pošalje motivacijsko pismo i preporuku jednog profesora, nakon čega će organizatori s njim obaviti intervju preko Skype-a.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI