U ponedjeljak traktori opet izlaze na Ferovac

09.02.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 14362

Ni nakon zatvorenih razgovora predstavnika seljačkih udruga s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom nije ništa riješeno i seljaci su najavili prosvjede i blokadu prometnica u 13 hrvatskih županija. Na našem području, blokirano će biti raskrižje u Ferovcu kod Kutjeva od ponedjeljka u 11 sati.

- Na sastanku s ministrom mi smo ga upoznali s nekim problemima. Vezano za legalizaciju, seljaci su se požalili kako arhitekti i stručne službe previše uzimaju. Ministar je rekao da će to ispitati. Zatražili smo i da se postavi limit pri kupovini državnog zemljišta te da u povjerenstvu obavezno bude i jedan predstavnik seljačkih udruga. Tražimo i izmjenu pravilnika, da bi tek nakon toga išao mliječni paket - prepričao nam je Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije sastanak koji su seljaci iza zatvorenih vrata održali s ministrom Jakovinom.

Dukić dodaje, sutra traktori blokiraju promet i ostat će dok god se ne ispune njihovi zahtjevi. Traže sastanak i s ministrom financija Slavkom Linićem, premijerom Zoranom Milanovićem te isplatu poticaja u cijelosti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI