Djeca će imati priliku svirati tradicionalne instrumente

30.01.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 17116

Audicija za ovogodišnje, 21. po redu "Cvjetiće glazbe" u Pleternici smo što nije počela pa smo pitali Katarinu Aladrović-Slovaček, predsjednicu Društva "Cvjetići glazbe" kakve novitete pripremaju ove godine za jedini dječji festival tamburaške glazbe u Hrvatskoj.

Formirati glazbeni ukus

Organizatorica kaže kako će stari i dobro znani programski sadržaj ostati isti, ali žele proširiti dječji tjedan koji bi od ove godine uz već poznati sportski dio uključivao i likovno te književno stvaralaštvo. Najveća novost u ovogodišnjem konceptu je Ljetna škola tradicionalne glazbe.


- Odlučili smo uvesti takvu školu u kojoj bismo zainteresiranoj djeci omogućili da sviraju tradicionalne instrumente poput tamburice, samice ili gajdi. To za djecu može biti jako pozitivno jer oni od malih nogu formiraju ukus za glazbu koji, nažalost u Hrvatskoj, ide u potpuno krivom smjeru - kaže Katarina koja ima želju da Društvo izda monografiju u povodu 20. godinišnjice festivala.


Koncert Miroslava Škore

Vrhunac večeri bi trebao biti koncert Miroslava Škore, kojim bi nakon prošlogodišnjeg koncerta klape Intrade Društvo "Cvjetići glazbe" nastavilo dovoditi popularne glazbenike u Pleternicu. Katarina nam kaže da su pregovori u završnoj fazi te kako očekuje da će na audiciji 3. veljače moći potvrditi Škorin dolazak.

Festival "Cvjetići glazbe" će se ove godine održati 7. i 8. lipnja na malonogometnom igralištu Slavije u Pleternici. Kandidati za sudjelovanje mogu se prijaviti 3. veljače u 10 sati u prostorijama KUD-a Orljava. Pozvana su sva djeca do 18 godina starosti, s talentom za pjevanje, crtanje ili glumu, da se prijave.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI