Požeške ceste pune snijega, zaleđene i opasne

Ralice su češće viđene u kanalima pored cesta nego na cesti. Ova je snimljena u Seocima
(FOTO: Čitatelj)

10.12.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 19499

Požeške prometnice nisu bile spremne za početak radnog tjedna. Prema dojavama naših čitatelja, snijeg nije očišćen u mnogim ulicama po cijelom gradu, kao ni u prigradskim naseljima. Rezultiralo je to brojnim slijetanjima automobila, zastojima u prometu i padovima pješaka na zaleđenim pješačkim stazama.






U Općoj županijskoj bolnici Požega doznajemo kako je na Hitnom prijemu tijekom prošla dva dana bilo svega 6 ozlijeđenih, dok se danas tijekom prijepodneva javilo 9 pješaka koji su pretrpjeli ozljede. O težini ozljeda zasad nemamo informacije jer se neki slučajevi još obrađuju.






U samom središtu grada nije očišćen Trg Sv. Trojstva, Trg sv. Terezije, Ulica Stjepana Radića, a pješačka je zona zaleđeni poligon za padanje. Među većim gradskim ulicama, prema dojavama čitatelja, najgore je stanje u Frankopanskoj. "Ralice prolaze, ali ne čiste" - čude se građani. Također, neslužbeno saznajemo da su na cesti između Požege i Alaginaca rano jutros sletjela četiri vozila zbog neočišćenog i zaleđenog kolnika.





Na službenoj stranici Grada Požege piše kako zimska služba radi svoj posao i kako Požega nije okovana snijegom. Do komentara na današnju situaciju iz Grada Požege nismo mogli doći jer se u uredu gradske službe za informiranje nitko ne javlja na telefon.





Niti u ostatku Požeštine nije bolja situacija. Iako nas je jučer Zdravko Vukasinović, šef Nadcestarije Požega pri Hrvatskim cestama uvjeravao kako su sve državne i županijske ceste prohodne i kako će biti čiste do ponedjeljka, informacije s terena su potpuno drukčije. Jutros nam se javio čitatelj koji je izrazio nezadovoljstvo jer je cesta prema Novoj Gradiški jako teško prohodna do Oblakovca, odnosno granice s Brodsko-posavskom županijom, dok je u susjednoj županiji potpuno čista.









Foto: Domagoj Katić, čitatelji



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI