Vrdoljak: Drago mi je vidjeti da ima zainteresiranih ulagača

Ministar Vrdoljak posjetio je tvornice u Pakracu i Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

07.12.2012. | Mario Barać
Pregleda: 7661

„Veseli da postoje ozbiljni zainteresirani investitori koji su spremni uložiti novac na području Lipika i Pakraca. Kao ministar apsolutno podržavam dvije privatne investicije, u Lipik Glasu gdje je najavljeno ulaganje u nove tehnologije i otvaranje 10 radnih mjesta, te u bivši pogon „Papuka“ u Pakracu, gdje je pokretanje proizvodnje i zapošljavanje 160 radnika najavila tvrtka Ferdinand. Uvjeren sam da će oba projekta uspjeti jer je u staklani riječ o visokoj tehnologiji, a u pilani o baznoj proizvodnji koja ima perspektivu u privatnim rukama“ - izjavio je to ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak tijekom današnjeg radnog posjeta Lipiku i Pakracu.

Ministar je u lipičkoj vijećnici održao za javnost zatvoreni sastanak s čelnicima oba grada, a nazočili su Jasminka Stričević, direktorica ZRC-a, te poduzetnik Dragan Marić.

„Lipik glas“ – za novu tehnologiju 10 milijuna eura

Potom je obišao „Lipik glas“ gdje ga je direktor Danijel Zadjelović upoznao s proizvodnim procesom i planovima investiranja 10 milijuna eura u novu tehnologiju koja će, kako je najavio, omogućiti i zapošljavanje desetak novih radnika, a čiji proizvodi će se na tržištu pojaviti 2014. godine.
 
Davor Huška, gradonačelnik Pakraca je ministra Vrdoljaka proveo pakračkom poduzetničkom zonom čiji je izgled i funkcionalnost pohvalio i sam ministar, te ga upoznao s daljnjim planovima kao i s aktivnostima Poduzetničkog centa Pakrac.


„Ferdinand“ – proizvodnja kreće u ožujku 2014. godine


Potom su obišli nekadašnje industrijsko dvorište "Papuka" u kojoj je skori početak proizvodnje najavljuje tvrtka "Ferdinand", a kako su danas rekli Ivan Nemec i Janez Jakin, suvlasnici ove tvrtke, proizvodnja će započeti u ožujku 2014. godine. Bazirat će se na drvnoj industriji, linijama za proizvodnju peleta, te energani na biomasu. Vrijednost investicije je oko 150 milijuna kuna i zapošljavat će 160 radnika, a u svibnju će započeti građevinski radovi na izgradnji tvornice koja će, kao je najavljeno, godišnje prerađivati 50.000 četvornih metara oblovine.

Danas sastanak s investitorima u ZRC

Odgovarajući na novinarska pitanja, ministar Vrdoljak je rekao da se danas u Ministarstvu turizma održava sastanak s potencijalnim investitorima u ZRC, nakon čega bi trebale biti podrobnije i konkretnije informacije. Za inicijativu poduzetnika Dragana Marića koji je u Lipiku najavio izgradnju nove staklane vrijedne 220 milijuna eura, rekao je da je to još u fazi ideje i da je prerano za bilo kakve ozbiljnije komentare, ali je dodao da će Ministarstvo podržati svaku ideju koja može doprinijeti poboljšanju gospodarske slike Hrvatske.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI