Kutjevo će dobiti kino, ulaz se neće naplaćivati

Dvorana prije početka preuređivanja
(FOTO: Grad Kutjevo)

28.11.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12030

Krenuli su radovi na uređenju kino dvorane u Kutjevu, za koju je Grad Kutjevo dobio 400.000 nepovratnih kuna od Ministarstva regionalnog razvoja, a preostalih 100.000 kuna će izdvojiti iz vlastitog proračuna.

- Bit će to moderan multimedijski centar za održavanje priredbi, koncerata, prezentacija, skupova, kazališnih predstava i filmskih projekcija - najavljuje kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić.

Dvorana će dobiti novu audio-video opremu, klimu, obložit će se zidovi, stropovi, dobit će novu rasvjetu, uredit će se predprostor za izvođače, a postavit će se i nove sjedalice za drugu polovinu dvorane koja je imala stare i dotrajale.


Prema riječima gradonačelnika, radovi na uređenju i opremanje trebali bi biti gotovi do kraja godine. Sljedeće godine nastavit će se uređivanje, kada Grad planira osigurati još 250.000 kuna za nastavak radova.


- Ovu multimedijsku dvoranu koristit će vrtić, osnovna škola, glazbena škola, KUD-ovi, udruge... Svatko tko bude organizirao nešto korisno za zajednicu, moći će je koristiti. Planiramo ondje često organizirati kazališne predstave, ali i filmske projekcije - rekao je Nikolić.

- Starije generacije znaju što znači veliko platno i kakav je doživljaj gledati film na njemu i s onim ozvučenjem. Mlađi nažalost nemaju priliku, u našoj županiji nema nijednog kina. Naša dvorana će imati svu potrebnu opremu, želja nam je da tamo budu kino projekcije filmova i da ulazak bude besplatan. Već poslije Nove godine planiramo krenuti s programom.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI