Od susjeda doznali da im prodaju kuću

Nedjeljka Miškić ispred kuće u vlasništvu Grada Pleternice
(FOTO: Domagoj Katić)

26.07.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 15778

Četveročlana obitelj Miškić iz Buka već drugi put proživljava isti problem. Kao izbjeglice su 1992. godine, uz pomoć socijalne službe, uselili u kuću koja je u vlasništvu Grada Pleternice. Sada je odlukom Grada ta kuća na prodaji, a početna cijena je 35.000 kuna.

- Nismo dobili nikakvu obavijest od Grada da prodaju kuću u kojoj živimo. Da nam susjed nije rekao ne bismo ni znali. Isto nam se dogodilo i 2002. kada su prvi put prodavali kuću. Onda smo zaustavili prodaju, što će sada biti ne znamo. Idemo u ponedjeljak u gradsku upravu pa ćemo vidjeti što će nam reći - izjavljuje Nedjeljka Miškić, korisnica kuće.

Vratit će kuću u prvotno stanje


Dodaje i kako želju za kupnjom te kuće imaju od useljenja, ali im to nije dozvoljeno. Problem je, kako kaže, nemogućnost podizanja kredita u banci pa smatraju da bi najbolje bilo kada bi im Grad omogućio obročnu otplatu.


- Tražili smo mi i ugovor o stanovanju, ali ga nismo dobili. Sve je ostalo na usmenom dogovoru. Mi smo ulagali, pokrili kuću, promijenili vrata i prozore, napravili smo je useljivom jer kada smo mi došli ona nije bila u stanju da netko može živjeti u njoj - kaže Nedjeljka te dodaje kako će, ako budu morali iselit i ako im netko ne plati njihova ulaganja maknuti sve što su oni napravili.

Iako imaju mogućnost smještaja kod sina i snahe, voljeli bi ostati i živjeti u ovoj kući u kojoj su već 20 godina.

Lucić: Ne tjeramo ih iz kuće

U Gradu Pleternici kažu kako je cijena minimalna te očekuju da se obitelj Miškić prijavi na natječaj i otkupi kuću.

- Ne tjeramo mi njih iz kuće, štoviše obitelj Miškić je godinama živjela u toj kući bez da su išta trebali plaćati Gradu, to je bio naš doprinos njima. Mi samo prodajemo kuću po cijeni koja je realna za stanje prije njihovih ulaganja - kaže nam Franjo Lucić, gradonačelnik Pleternice.

- Obitelj Miškić se može, a mi to i očekujemo, prijaviti na natječaj koji je Grad raspisao. Cijena koja je postavljena je minimalna, ali Grad kao pravno tijelo nema mogućnost kreditiranja tako da bi trebali pronaći rješenje u nekoj od poslovnih banaka - dodaje dogradonačelnica Antonija Jozić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI