Dvije strane: Napuštaju li članovi masovno HNS?

Stjepan Roland, Dejan Jozičić, Dalibor Klajn i Stjepan Nemeth
(FOTO: Mario Nakić)

25.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12301

Nastavljaju se prepucavanja između bivših i sadašnjih članova i lokalnih dužnosnika u Hrvatskoj narodnoj stranci.

Stjepan Nemeth, nekadašnji predsjednik i tajnik Županijske organizacije HNS-a javio se u redakciju 034portala i dostavio nam dopis koji je kutjevačka podružnica poslala središnjici stranke u Zagreb, a na kojem je i popis članova koji istupaju.

Skoro cijela kutjevačka podružnica


- Ovo je dokaz da su Tomislav Pečur (op.a. sadašnji predsjednik županijske organizacije) i Damir Kovačević (op.a. sadašnji predsjednik požeške podružnice) iznijeli neistine kazavši kako ne znaju ni za kakvo masovno iščlanjivanje - tvrdi Dalibor Klajn, donedavni tajnik podružnice HNS-a grada Kutjeva. Samo iz njegove podružnice je, prema tom dopisu, iščlanjivanje zatražio 61 član.



Dopis upućen u središnjicu HNS-a u kojem se traži ispisivanje za 61 člana s kutjevačkog područja, njihovi potpisi i potvrda iz pošte o primitku pošiljke

To nam je potvrdio i Stjepan Roland, donedavni predsjednik HNS-a podružnice Kutjevo te Dejan Jozičić, član Nadzornog odbora. Svi su oni skupa s Nemethom prešli u Hrvatske laburiste. Nemeth kaže da je s požeškog područja stranku napustilo 40-ak ljudi, pa bi brojka od 100 prebjega mogla biti i veća.

- Najmanje 40 posto članstva HNS-a s područja Požeško-slavonske županije napušta stranku. Veći dio prelazi laburistima, a manji broj je prešao u HDSSB - dodaje Nemeth.

Pečur: Nitko nije donio člansku iskaznicu da se iščlani

Međutim, aktualni županijski predsjednik Tomislav Pečur ostaje pri svojoj izjavi.

- Jedini legitimni način istupanja iz stranke je da član osobno donese člansku iskaznicu i potpiše ispisnicu. Tako je to prema našem statutu, a do dan-danas meni ni gospodinu Kovačeviću nitko nije donio člansku iskaznicu i zatražio istupanje. Jesu li se oni učlanili u još neku stranku, to mi ne znamo, ali službeno svi su još uvijek članovi HNS-a i nitko se nije iščlanio - odgovorio je Pečur.

Pečur ne zna statut svoje stranke?

Na službenoj stranici HNS-a objavljen je Statut u kojem, između ostalog, piše: "Članstvo u HNS-u prestaje: ...učlanjenjem u drugu političku stranku sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, bez odobrenja Predsjedništva Stranke..."

Ako je vjerovati tom statutu, onda su svi koji su se učlanili u druge stranke bez prethodnog odobrenja središnjice uistinu napustili HNS pa je Nemeth bio u pravu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI