Tihana i Magdalena prvakinje Hrvatske u full contactu

Tihana Jirasek
(FOTO: Pakrački list)

24.04.2012. | Mario Barać
Pregleda: 7587

Ako je suditi po rezultatima koje su u travnju postigle Tihana Jirasek i Magdalena Lujić, natjecateljice Kickboxing kluba „Pakrac“ i nove državne prvakinje u full kontaktu, ovo bi za pakrački klub mogla biti vrlo uspješna godina.

Već nekoliko godina najperspektivnija klupska natjecateljica, 17-godišnja Tihana Jirasek vratila se nakon teške ozlijede skočnog zgloba koja ju je od tatamia odvojila gotovo dvije godine, na najbolji mogući način, osvajanjem naslova državne prvakinje na prvenstvu koje je održano u Kutini. Za razliku od ranijih godina kada se natjecala u semi i light kontaktu gdje je 7 puta bila prvakinja u različitim kategorijama, Tihana je odlučila ući u ring gdje se bore one najhrabrije i osvojila naslov u full kontaktu, jednoj od čvršćih i žešćih disciplina, u kategoriji seniorki do 65 kilograma. Ali priču o odličnim rezultatima zasjenila je ozljeda koju je Tihana zaradila na Svjetskom kupu koji je proteklog vikenda održan u austrijskom Innsbrucku.

Treća unatoč ozljedi


Tihana se ponovno natjecala u full kontaktu, a u svojoj kategoriji je glatko dobila prve 4 borbe i izborila poluzavršnici gdje je, nakon jednog udarca, osjetila bol u palcu lijeve noge.


– Za sada jedino što znam je da je palac pukao. Upravo sam na Rebru na snimanju nakon čega će se utvrditi koliko je lom nezgodan i koliko će trajati oporavak. Jednostavno nemam sreće s ozljedama, razočarano se večeras javila Tihana koja u Zagrebu pohađa 3. razred srednje policijske škole.

Tihanu je, uz odličnu tehniku u borbama oduvijek krasila hrabrost i borbenost, a to je potvrdila i u Inssbrucku gdje je, usprkos slomljenom nožnom palcu, pobijedila u borbi za 3. mjesto.

- Velika je šteta jer se nakon duge pauze uspješno vratila treninzima i odmah nanizala odlične rezultate. Vidjet ćemo koliko će trajati rehabilitacija, ali vjerujem da Europsko prvenstvo koje će u rujnu biti održano u Slovačkoj nije upitno. Tihana će tamo braniti naslov europske prvakinje, rekao je Tihomir Jirasek, Tihanin trener i otac i dodao kako Tihana ima i naslov svjetske viceprvakinje.

Magdalena naplatila dugogodišnji rad

Da se cure u Pakracu opako tuku potvrdili je Magdalena Lujić koja je među seniorkama do 56 kilograma također osvojila naslov prvaka Hrvatske i time izborila ulazak u kickboxing reprezentaciju. Ovime je naplatila dugogodišnji rad i treniranje jer je prije kickboxinga, trenirala i karete, a dobru formu je potvrdila u Innsbrucku gdje je u light kontaktu osvojila srebrnu medalju.
 
Trener Jirasek je istaknuo i vrijedan rezultat Gorana Jezerana koji je u Austriji, gdje se natjecalo više od 1.600 natjecatelja iz cijeloga Svijeta, osvojio brončanu medalju u light kontaktu među starijim kadetima težima od 69 kilograma. Od ostalih boraca pakračkog kluba, u austriji su nastupili stariji kadeti Valentino Paragi i Antoni Skalnik.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI