Sloga ostaje u Požegi, radnici dobili dio plaće

Proizvodnja u Slogi
(FOTO: Vjeran Blašković)

18.04.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 10690

Radnici Sloge dobili su dio plaće za veljaču, a do kraja travnja prema riječima sindikalnog povjerenika Željka Krajčeka dobit će i ostatak do punoga iznosa minimalca. Kako je rekao radničke plaće u Slogi iznose oko 2200 kuna, a radnici su do danas za veljaču primili 1780 kuna.

Što se tiče pomoći lokalnih političara i saborskih zastupnika iz Požeštine izrazio je nadu da se stvari za Slogu uz njihovu pomoć pomaknu na bolje, ali da za sada ne zna što su konkretno i jesu li uopće što učinili.

Direktorica Sloge Dijana Ferković potvrdila nam je da se pogon Sloge neće seliti iz Požege u Veliku kakav je bio nedavni prijedlog i da se trenutno u Slogi radi na tome da se spajanjem proizvodnih cjelina poveća produktivnost. Za isplatu plaća radnicima rekla je kako je dio za veljaču isplaćen bez prethodne uplate doprinosa jer država još nije pronašla model i način kako da to spriječi. Dok je god tako, rekla je, Sloga će se boriti.


- Dobavljačima smo platili dio dugovanja i pomalo koliko imamo novca plaćamo i rješavamo dugove prema APP-u, HEP-u za struju i slično. Za plin je malo problem, ali ne odustajemo i radimo sve da se proizvodnja nastavi, rekla je Ferković. Podsjetimo, Sloga na osnovu poreza i doprinosa duguje 13 milijuna kuna, a dobavljačima oko 5 milijuna.


Za stečaj je rekla kako zahtjev još nije podnešen, a da procedura, koliko se informirala, može trajati i do tri mjeseca. - Dok budemo mogli ovako gurati nećemo se predavati, zaključila je.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI