Mladi Jakšićani grade bike park, puno jeftiniji od požeškog

Krešimir Šuster biciklom na odskoku
(FOTO: Iz priv. kol. K. Šustera)

08.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12783

Da bi dobili biciklističku stazu za neometano vježbanje dalje od prometnice, mladi Jakšićani nisu čekali puno ni tražili ničiju pomoć. Okupili su se i primili posla, da bi danas već imali prvu biciklističku stazu za skokove u svome selu. No to još nije sve.

- Ima nas šestorica u ekipi, svi volimo voziti i treba nam još bolja staza. Ovako skačemo već dvije godine, a budući da je bike park u Požegi uništen, došli smo na ideju da ga napravimo kod nas u Jakšiću. Razgledali smo različite lokacije, ima dobrih mjesta, ali ćemo za pravu stazu trebati novac koji nemamo - ispričao je Krešimir Šuster.

Osim njega, u ekipi su Alen Brnčić, Tomislav Šimunović, Tomislav Pavličević, Karlo Smojver, Petar Šimunović i Božo Pedić. Imaju između 15 i 17 godina, a sada okupljaju sve više mladih sumještana koji vole biciklizam.


Jedan od biciklista ima pčelinjak, gdje je i pogodan prostor za prvu stazu. Njegov otac im je ustupio prostor, drvenu građu i zemlju, a dečki su sve sami napravili. Za pravi bike park i stazu sa spravama trebat će ipak nešto uložiti.


Za razliku od požeškog parka, koji je stajao više desetaka tisuća kuna i sada je potpuno beskoristan, mladi Jakšićani tvrde da bi oni mogli složiti stazu sa spravama s troškovima od tisuću do 10.000 kuna, ovisno o financijskim mogućnostima. Nadaju se i pomoći Općine kako bi mogli raditi i vježbati što najviše vole.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI