Antonio Furić se pred natjecanje dovodi u formu (video)

27.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 19283

Višestruko nagrađivani požeški bodybuilder Antonio Furić putuje sljedećeg vikenda u Columbus (Ohio, SAD) gdje će sudjelovati u Arnold Classicu, jednom od dva najveća natjecanja u svijetu bodybuildinga. Za 32-godišnjeg Požežanina bit će to velik pothvat, iako mu odličja i nagrade na međunarodnim natjecanjima nisu strane.

- Na prvom sam bio sa 16 godina, a do danas sam sudjelovao u preko 60 natjecanja - prepričava Furić, višestruki prvak Hrvatske, europski prvak 2010. godine i nekad 3. junior u svijetu. Ne treba zaboraviti i nagradu Požeškog sportskog saveza za najboljeg sportaša Požege (2 puta), jednom i za najboljeg sportaša Požeško-slavonske županije te prošlogodišnje priznanje Grada Požege.




- U ovom je sportu najvažniji izgled tijela koje se kreira načinom ishrane, života i treninzima. Za to je bitna disciplina. Tijelo mora biti izbalansirano, izgrađeno i na tome se stalno mora raditi. Svi mišići moraju biti podjednako izgrađeni, a da bih to postigao uzimam točno određene obroke u točno određeno vrijeme. Treniram u teretani 6 puta tjedno kada nije sezona natjecanja, a dva mjeseca pred natjecanje treniram dvaput dnevno.


Na Arnold Classicu nastupit će 400-tinjak natjecatelja, a u Furićevoj kategoriji do 100 kilograma 20-ak. Antonio se nada odličju, ali i ulazak među prvih 6 bi u toj konkurenciji bio velik uspjeh.

- Od sebe tražim da ondje nastupim u najboljoj formi, a rezultat ovisi i o konkurenciji. Trenutačno težim 100 kilograma, do vikenda vjerujem da ću izgubiti dvije kile - kaže Antonio, inače član Fitness kluba Mario, dodavši kako s njim putuje i njegov trener Mauro Sassi s kojim surađuje već tri godine.

- Dobar dio troškova sudjelovanja na natjecanju u SAD-u financira Grad Požega pa se zahvaljujem gradonačelniku na potpori - dodaje Furić.

FOTO Pogledajte fotosession: Antonio Furić u Fitness klubu Mario



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI