Vinkovo u Velikoj: Boban zbog termina zahvalan Nikoliću

Vlado Boban, načelnik Općine Velika
(FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL)

16.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9515

Manifestacija blagoslova vinograda, vinogradara i vinara u povodu početka radova svake sezone za svetog Vinka, zaštitnika vinograda naziva se Vincelovo. Za mnoga slavonska mjesta prilika je to za još jednu feštu obogaćenu kulturno-umjetničkim i zabavnim programom pa tako se Vincelovo ove godine slavi u čak četiri mjesta i grada u našoj županiji. Kako ne bi jedni drugima uletjeli u termin i pokvarili odaziv mještana, organizatori Vincelova u Kaptolu, Velikoj i Kutjevu međusobno su se dogovorili za datume kada će se manifestacija održavati u kojem mjestu.

- Velika ima dugu tradiciju obilježavanja Vincelova, već 20 godina, i uvijek je to na sam blagdan svetog Vinka. Zato sam zahvalan gradonačelniku Kutjeva Ivici Nikoliću, što smo se uspjeli dogovoriti i on je odlučio da će kutjevačko Vincelovo proslaviti u subotu, a nama ostaje nedjelja, odnosno tradicionalno Vinkovo - rekao je Vlado Boban, načelnik Općine Velika.

Vinkovo u Velikoj - nedjelja, 22. siječnja


Boban najavljuje bogatu ponudu vina za nedjelju na Trgu sv. Augustina. Posjetitelji će moći kušati vina petnaestak domaćih vinara, a tu će biti i bogata gastronomska ponuda raznih veličkih udruga te gostiju iz susjednih općina i s mora. Posjetitelji će za cijenu od 20 kuna, koliko će stajati čaša i tobolac, moći cijelu večer piti vina, najavljuje načelnik Boban. Program počinje u 17,30 sati, a nastupit će Slavonia Band, TS Legende i TS Zlatni vez.


- Lani smo prodali svih 1.200 čaša, a ukupno je prema našim procjenama bilo oko 2.000 ljudi. Ove godine, zbog proširenja zabavnog programa, očekujemo da će odaziv biti još veći - najavljuje Boban.

Vincelovo u Kutjevu i Požegi - subota, 21. siječnja

Dan prije samog sv. Vinka, u subotu će se Vincelovo slaviti u dva grada - Požegi i Kutjevu.

Požeški gradonačelnik Zdravko Ronko skupa s predsjednikom Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Stipom Barukčićem najavio je za subotu iza gradske kuće akciju "Zeleno - plavo" u kojoj će se svojim gastronomskim ponudama predstaviti obrtnici s mora kao i oni s kontinenta. Osim toga, i predstavnici iseljenih Srijemaca na Trgu Svetog Trojstva izvest će prikaz tradicionalnog svinjokolja.

Kutjevačko Vincelovo započet će već u subotu prijepodne svetom misom i blagoslovom vinograda, a kulturno-umjetnički i bogat zabavni program najavljen je za poslijepodne. Nastupaju Boris Ćiro Gašparac, Stjepan Jeršek Štef, Šima Jovanovac, Džentlmeni, Tihomir Kožina, Garavuše, Castrum, Maligani, Da Capo, Vila Velebita i razni KUD-ovi a u ponudi će osim vina kutjevačkih vinara biti također tradicionalni morski specijaliteti s Jadrana. Najavljen je vincelovski fiš, ražanj, riba na rašljama, jela s roštilja te razne delicije.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI