Oslobađanjem od poreza mladima pomoći pri prvom zaposlenju

HSLS - Mario Gitt i Nino Smolčić
(FOTO: Mario Nakić)

30.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8255

- Cilj naše desetodnevne akcije je stvaranje uvjeta da mladi ljudi koji su završili škole i fakultete, a nezaposleni su i nikada nisu bili u radnom odnosu, dobiju prvu priliku za zaposlenje i ulazak u svijet rada. Smatramo da će se lakše zaposliti ukoliko u prvoj godini rada njihova plaća bude oslobođena svih poreza i doprinosa, rekao je Nino Smolčić, predsjednik požeško-slavonskog HSLS-a na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj su požeški liberali predstavili akciju "Posao na mojoj - posao na zajedničkoj strani".

Traže podršku svih građana i političkih opcija

Akcija će se paralelno odvijati u 100 hrvatskih gradova, među kojima je i Požega. Od 31. ožujka do 9. travnja između 9 i 13 sati HSLS će u Cehovskoj ulici prikupljati potpise podrške građana za inicijativu oslobađanja prve godine rada svakog zaposlenika od poreza i doprinosa.


- Peticija nosi afirmativnu temu, tražimo potporu svih dobnih skupina i političkih opcija. Prijedlog nije usmjeren ni protiv kog, a takva će biti cijela naša kampanja. HSLS će se boriti za manje poreze i tako poticati kult rada, rad kao društvenu odgovornost koja se izgubila tijekom zadnjih desetak godina, dodaje Smolčić.


Za sve struke

Mario Gitt, predsjednik požeškog GO HSLS-a, osvrnuo se na dosadašnje pokušaje Hrvatske vlade da potakne zapošljavanje te istaknuo da je HSLS proširio prijašnje inicijative na sve stručne spreme.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI