Požega dobiva još jednog saborskog zastupnika!

Veselje u prostorijama požeškog HDSSB-a
(FOTO: Mario Nakić)

04.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 14741

Najveće iznenađenje ovih parlamentarnih izbora u V. izbornoj jedinici, ali i za našu županiju, je neočekivani uspjeh HDSSB-a koji je prema rezultatima izlaznih anketa osvojio dva saborska mandata. To znači da je Požega dobila i drugog saborskog zastupnika, HDSSB-ovca Dražena Đurovića.

Za što će se zalagati novi zastupnik?

- Hvala Bogu i hvala biračima. Dali smo maksimum i hvala svima koji su za nas glasovali - komentirao je predsjednik HDSSB-a Požeško-slavonske županije i vjerojatno novi saborski zastupnik.


- Naša je županija trenutno posljednja u Hrvatskoj. U Saboru ću se stoga zalagati u prvom redu za otvaranje novih radnih mjesta i za poboljšanje stanja u poljoprivredi - odgovorio je Đurović.


Lucić se nada boljem rezultatu

U požeškim stožerima najjačih političkih stranaka, HDZ-a i SDP-a, večeras oko 20 sati nije bilo ni približno tako veselo. HDZ-u, koji će nakon ovih izbora vjerojatno izgubiti jednog zastupnika iz naše županije, ipak vjeruju da će konačni izborni rezultati biti nešto povoljniji nego izlazne ankete.

- I na zadnjim je izborima HDZ dobivao manje prema izlaznim anketama, a na kraju je pobijedio. Tako vjerujemo da ćemo imati bolji rezultat na kraju. Ne kažem da ćemo pobijediti, ali nadam se da bismo mogli osvojiti sedam mandata u našoj izbornoj jedinici - rekao je Franjo Lucić, predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije i dosadašnji, a vjerojatno i budući saborski zastupnik. Lucić dodaje kako je on, s obzirom na aktualnu političku situaciju u zemlji, zadovoljan rezultatima koje je njegova stranka ostvarila u našoj županiji i izbornoj jedinici.


U prostorijama požeškog HDZ-a

Pakrac gubi zastupnika

Zbog nešto slabijih rezultata HDZ-a u našoj izbornoj jedinici na ovim izborima, HDZ-ov zastupnik Davor Huška vjerojatno više neće sjediti u Saboru i time će pakračko-lipičko područje izgubiti svoga saborskog zastupnika.

U SDP-u još uvijek oprezni

U stožeru SDP-a Požeško-slavonske županije, unatoč boljem rezultatu nego na prošlim izborima, oko 20 sati još uvijek nije slavljenička atmosfera. Prate se objave prvih rezultata na TV-u. Predsjednik županijskog SDP-a i stari-novi saborski zastupnik Zdravko Ronko nije želio za 034portal još ništa komentirati.




U požeškom SDP-u prate se objave rezultata na televiziji




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI