Kaufland je sutra zatvoren, razlog razveselio radnike

Kaufland Požega
(FOTO: Google)

02.10.2017. | M.B./Tportal.hr
Pregleda: 19935

Trgovine Kauflanda u Hrvatskoj će u utorak biti zatvorene. Uprava ovoga trgovačkog lanca prvi put će na jednom mjestu okupiti oko 3500 zaposlenika iz svih trgovina te centralnog skladišta i same centrale kako bi proslavili takozvani Dan zaposlenih.

Svi zaposlenici Kauflanda Hrvatska toga će dana imati plaćeni slobodan dan, a trgovine će biti zatvorene, izvijestila je Uprava Kauflanda Hrvatska na svojim službenim web stranicama. Vrata se kupcima po redovnom radnom vremenu otvaraju u srijedu 4. listopada.

Za ovakvu vrstu proslave u Kauflandu su se odlučili prvi put nakon njihova dolaska i osnutka u Hrvatskoj, 2001. godine. Plaćeni slobodan dan stigao je nedugo nakon vijesti o povećanju prosječne plaće za 11,3 posto u odnosu na dosadašnje isplate za 3500 radnika na nerukovodećim položajima. Prosječna plaća, prema podacima Državnoga zavoda za statistiku, u sektoru trgovine iznosi 6.035 kuna bruto, a Kaufland Hrvatska će isplaćivati preko 20 posto više u odnosu na prosjek u ovom sektoru.


`Prilikom donošenja odluke usredotočili smo se na djelatnike na nerukovodećim pozicijama koji su zaposleni u poslovnicama, centrali i skladištu. Smatramo da su najvažnije bile promjene upravo za ove pozicije, a ne primjerice menadžment`, objasnio je razloge takvoga poslovnog poteza nedavno Vladimir Tomka, predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska.


Kaufland nije jedini trgovački lanac koji se odlučio za ovakav način proslave u Hrvatskoj. Slično je već napravio i Lidl te je svoj Dan zaposlenih obilježio 21. travnja, kada su zaposlenike nagradili slobodnim danom i zatvorenim prodavaonicama.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI